fredag 2 oktober 2009

Vinterångest och åtgärder mot det!

Varför är det så sabla kallt redan? Jag tillhör de svenskar som inte gillar vintern. Nog kan jag tycka att en och annan gnistrande vintervit dag då det är sådär 3-4 minusgrader och solsken ute är helt ok. Men jag föredrar sen vår, tidig höst och framförallt sommaren. Det enda som är riktigt bra med vintern och ibland även sen höst är att vi brukar repa. Jag älskar att repa! Både för alla goa människor som är med och för att jag får sjunga och spela teater och sketcher. Vi har inte börjat ännu, så just nu ska det vara vacker färggnistrande höst med hög och klar luft. Dock inte riktigt så här klar och iskall. Jag fryser!

Har till och med känt mig tvingad att sätta på luftvärmepumpen och extraelementet och det retar mig till vansinne. De förbannade elbolagen som uppenbarligen älskar att skinna mig på pengar ska ha så lite som det bara är möjligt. Därför slår jag inte igång någon form av värme förrän jag är på väg att förfrysa nästippen inomhus, nu blir det 15 grader här inne om jag slår av. Nåja, jag förutsätter att det inte håller i sig utan att det blir varmare snart igen. För att vara helt säker på att det ska bli brittsommar har jag idag vidtagit en åtgärd.

Jag har köpt och satt på vinterdäck! Ni kan tacka mig här genom inlägg eller när vi ses.

För nu gott folk blir det säkert varmt och barmark långt in i januari. Snö och is kommer först när dubben är nedslitna. Var så säkra för "lagen om alltings jävlighet" är väl den som gäller. Nåja, jag har gjort detta för allas vår skull och för att vi ska få värme. Kanske berodde det också lite på att jag fick punka på ena bakdäcket och att båda bakdäcken var totalt sned- och nedslitna och inte minst på att T vill ha tillbaka sitt reservdäck. Jag hade måttlig lust att köpa två sommardäck då jag visste att jag måste ha nya vintervarianter. Stort tack till goda vännen M som jobbar på däckfirma och som fixade fyra nya kanonfina hjul åt mig till ett skapligt pris. Nu måste jag bara hosta fram kosing till hjulinställning också så jag inte sliter ner dessa också.

Nu ska här diskas och mysas till med massor, jag menar massor, av värmeljus. Det är massor av bra saker på burken och jag får mat lagad om en stund. DET är positivt! Varma kramar till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar