fredag 16 oktober 2009

Äntligen fredag

..och jag känner mig så trött. Men vem gör inte det så här års? Vilket väder sen! Iskalla regndroppar som strilar ner från en grå himmel. En del hade snö i morse men här var det bara regn. Det är inte helt lätt att följa och stå för skolans regel, att alla ungar ska ut på rasterna när detta iskalla regn strilar ner. Inte har de regnkläder med sig heller, utan de står under taket och trycker, utom några galningar som spelar fotboll och skiter i vädret, totalt. Som lärare har man bara att följa de regler som finns på skolan även om man ibland har en annan åsikt. Det kan vara kepsar/mössor inomhus, snöbollskastning, mobiltelefoner, mp3, rastutgång och annat som gäller på en skola. De flesta regler är bra och ofta har ungarna varit med och utformat dem, men ibland känns de stolpiga och någon gång rent felaktiga. Dessvärre fungerar det inte så bra att låta dem vara inne eftersom det lätt uppstår gruff. När de sedan blir lite äldre så brukar de kunna sitta och snacka inomhus men våra ska mest busa, brottas och retas och då går det åt skogen. Alltså är det bara att se till att de går ut i regnet, suck.

Men nu är det helg och en massa saker ska göras. Min glada syster har lyckats sälja sitt hus för massor av pengar. För dessa tänker hon köpa farsans hus och också rusta och bygga ut det. Av den anledningen är jag kommenderad till farsans hus för att hjälpa till med att riva ut all bråte på vinden. Dessvärre är väl en hel del saker mitt eget elände, som jag förpassat dit eftersom jag inte vet var jag ska göra av det. Jag vet att jag där har massor av gamla tidningar, den nedlada Z som jag hoppas någon galen samlare vill köpa. Men det finns nog en massa skräp som jag inte saknat och som jag kanske inte ens minns att jag äger. Det värsta är att jag har så svårt att slänga saker och kommer på att det där kan ju vara bra att ha.... Jag ska ställa in mig på att allt som jag inte saknat ska i containern, så det så.

För övrigt är jag öppen för förslag om trevligheter som kan göras lördag kväll. Har haft en idé om vinpimpling i lokalen samtidigt som vi sammanställer de revynummer vi har och hittar på de som fattas. Men det kanske inte är någon annan som anser det vara en god idé och jag kan ändra mig.

2 kommentarer:

  1. Vinpimpling låter som en god idé. Åtminstånde innan och under. Om kidsen plötsligt skulle få för sig att tillbringa natten under någon annans vingar (sånt händer ibland) så varför inte?

    SvaraRadera
  2. Jabba kolla om Heddan kan sova hos Frk T robin är ensam hemma för M partar hos födelsedagsfirande polare.

    SvaraRadera