måndag 21 december 2009

Jullov!

Heaven is here! Jösses vad skönt det är att sitta uppe fast klockan snart är 11 och veta att jag kan ställa klockan på nio istället för 05.20. Fin sifferblandning där!

I skolan käkade vi mest godis och tittade på Sunes jul. Strax före 12 gick vi till kyrkan och där sjöng alla barn så vackert. Kollegan K talade klokt och fint, hon är en fena på det och har också viss vana från kyrkliga sammanhang så det blev riktigt bra. Jag lyckades hålla mina stridstuppar isär, i alla fall så länge de var mitt ansvar. En elev avtackades också som ska börja på ny skola, hon fick en sån där spindel som man masserar huvudet med, av mig och verkade väldigt glad för den. Min fina julblomma står på bordet här hemma och jag har en liten julklapp från eleven F att öppna på julafton och den från kommunen. Jag vägrar nämligen att öppna innan. Chefen blev också avtackad och vi fick tårta. Hoppas hans nya jobb inom kommunen blir bra och lugnare för honom.

Frk T tillbringade eftermiddagen hos Lilla h där de gjorde livet surt för kamrat I genom att ställa till i köket och göra julgodis. De kom inte undan städningen men de försökte tydligen. Jag var duktig och fixade fyra cirkellistor från J så Sture blev så glad så. Julklapparna från affären med den gröna skylten är inhandlade, bara lite blommor kvar. Kvällen har vi ägnat åt att klä julgranen (en i plast). Till min stora glädje har Frk T kommit i den åldern då hon tycker det blir finast med bara kulor och glitter. Det tackar jag verkligen för! Nu ligger hela påsen med smällkarameller lyckligtvis kvar i garderoben.

Nu slog mig plötsligt en sak, vi har detta år glömt bort att gå på julmarknad i Wadköping. Det känns lite surt förstås men annars känns det som att julen kan komma nu. Jag säger som min granne och cybervän, A-S, jag känner mig klar! Det är inte så värst städat men jag har dammat innan jag ställt fram julsakerna och damsugit under granen som ändå inte barrar. Julmat har jag inte tänkt på ännu. Det var så sant jag skulle ju ringa syrran om det. Tja det är en dag i morgon också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar