söndag 31 januari 2010

Uppretad

Visst har jag humör, men det är ganska sällan jag blir riktigt sur även om min kiropraktor fått för sig att jag är ilsken av mig. Är jag kritisk och verkar arg i bloggen är det oftast en kontrollerad ilska som jag i viss mån kan gilla. En sådan ilska som håller mig igång och driver tillvaron framåt.

Men nu, nu är jag riktigt heligt förbannad och skitsur för en liten skitsak. Kom till ICA Maxi för att byta ett par vantar som var felsydda inuti. Jag ville ha ett par exakt likadana fast korrekt sydda. Men se, det gick inte för sig! Förbutiken var nämligen stängd och den "serviceinriktade" tjejen i kassan kunde absolut inte byta dem då. Men för helsike, jag har själv jobbat i ICA-butik och nog fan hade jag bytt vantarna om jag så varit ensam i affären. Det kan baske mig inte vara så svårt att fixa till i morgon, jag krävde ju inte att få ut ett öre. Hon märkte klart att jag blev förbannad och hade jag inte haft Frk T med mig så är risken stor att jag bett henne flyga och fara någonstans där det är riktigt hett. Nu har hon förstört kvällen för mig eftersom adrenalinet inte vill sluta pumpa runt i kroppen. Jag skulle ha dom där vantarna i morgon på utflykten men jag vägrade köpa ett par nya även om jag säkert får pengar tillbaka i morgon. Hade det funnits en annan stor mataffär i Kumla hade jag ta mig tusan bytt. Hoppas vid gud att människan aldrig får jobb på försäkringskassan för då får dom ytterligare en fegis som inte vågar ta ett enda eget beslut. Dom verkar ha nog av sådana. Kan tillägga att ingen av de mer erfarna kassörskorna var på plats för då hade det säkert gått att lösa.

Nu säger jag till mig själv, högt och tydligt; Karlsson byt ämne och fokus!
Vi har repat i dag vilket innebar en hel del skratt. Som vanligt hamnade vi då och då låååångt under bältet vilket alltid brukar innebära att vi lägger till repliker, så också i dag (ibland inser vi att vi måste ta bort dom men ofta blir just dom allra bäst). Har också förberett och funderat på teaterfestivalsnummer för oss Kraxare. Det ska bli jättekul med festivalen även om den ligger mitt i värsta repetitionsperioden. Jag gillar ny input även om det är lite stressigt. Jag får mest gjort under stress i alla lägen, även om det ibland kan bli mycket, såklart. Den stress man mår taskigt av är den andra sorten, den då allt känns jobbigt och trist. Den när man saknar makt över sin situation. Den när man inte får byta ett par vantar *asg* (detta är chattspråk och betyder asgarv för er som eventuellt inte vet).

2 kommentarer:

  1. Låter ju helt otroligt att det inte ska gå att reklamera/byta något på Maxi för att förbutiken är stängd. Jag menar affären är ju öppen till 22.00 punkt slut.Blä va dåligt!

    SvaraRadera
  2. På Maxi är det omöjligt att byta en grej om förbutiken är stängd. Jag har också ruttnat ihop på deras stelbenta regler.

    SvaraRadera