måndag 4 januari 2010

Rekommenderad livsföring

Ibland skulle man tänka sig för. Givetvis fick jag en kommentar på gårdagens inlägg och nu finns det folk därute som vill se den utlovade listan. Bara att sätta igång alltså.

Kost
  • GI-metoden eller Viktväktarna, det är frågan? Någon nämnde att VV satsat på något som liknar GI-metoden så det kanske löser sig. Tills detta val är gjort gäller följande:
  • INGA chips (totalförbud minst fram till Hackat & Malets premiär 1 april).
  • Mer grönsaker.
  • Bara långsamma kolhydrater, alltså får det funka med äcklig fullkornspasta. Det innebär ju i alla fall att man dessutom äter mindre.
  • Ta bort så mycket socker som möjligt och vitt bröd.
  • Beslut om lämplig metod tas denna vecka.

Motion
  • 60 minuters hundpromenad per dag, minst.
  • Stavgång två gånger per vecka så fort det går att gå på min väg där hunden kan vara lös. Kan ingå i de 60 minuterna för annars räcker inte tiden till.
  • Ett motionskort av något slag ska inhandlas frågan är var? Badet kanske eller något annat ställe? Kan man, om man väljer badet, träna styrketräning på sommaren när det är utomhusbadet som gäller? Dit går jag nästan aldrig och det inser jag att jag inte kommer att göra följande sommar heller. Jag åker nästan bara till badställen där jag kan ha med hunden (även om hon inte alltid badar). Under sommaren har jag mest tid att träna och det är knäppt om det är stängt då. Undersökning ska alltså göras snarast.
  • Rörelseträning. Yoga eller något annat måste också till. Jag är egentligen grymt vig och kan (eller snarare har kunnat) göra en hel del skumma saker med min kropp och det retar mig oerhört att det inte längre funkar.

Stress

  • Detta är den svåra biten men jag gissar/vet ju att det handlar om planering. Vad är viktigt och vad är inte viktigt?
  • Nu bestämmer jag något skitsvårt men jag tar bloggen till hjälp. Varje söndag kommer en lista om vad som är viktigt den kommande veckan och vad som faktiskt går att strunta i eller låta någon annan ta hand om. Listan ska också innehålla avkoppling/återhämtning. Glömmer jag eller slarvar får ni gärna påminna mig.

Ja detta får nog räcka tror jag. Vi får väl se hur det går men om jag inte gör något alls så tror jag att jag blir sjuk på något vis. Högt blodtryck kan man ju få (jag har ingen aning om hur mitt är eftersom det är flera år sedan jag kollade det) och en massa annat elände även på riktigt och inte bara i min hypokondriska hjärna.

För övrigt så har jag varit med Studiefrämjandet och tittat på en möjlig framtid för Krax och annan kultur. Nu är det bara och väna och se om det blir något av det hela. Men jag hoppas!

1 kommentar:

  1. Jag behöver också ändra m ina vanor så jag vill tipsa dig om ett par bloggar som jag tycker är väldigt inspirerande. =)

    http://metrobloggen.se/vagenfran137kg (massa goda recept och peppning =))
    http://annajdjacobsson.wordpress.com (samma tjej som bloggen ovan men med ny bloggadress)
    och http://56kilo.se (inspiration och recept)
    Kanske kan vara värda en titt ? =)

    SvaraRadera