söndag 3 januari 2010

Nytt År och nya mål!

Läste en rolig sak på FB, A en gammal vän eller snarare vän till min syster, skriver så roligt om hur nyttig, sval och ekologisk hon vill bli. Denna kvinna är oerhört snygg och attraktiv, hon glittrar vackert på sin bild (även om jag inte sett henne live på dryga 30 år och hon numera bor i Malmö så ser bilden rätt nytagen ut) och hon behöver nog inte ändra sig ett dugg. Jag själv däremot, skulle nog sätta upp några mål över min livsföring, känns det som.

I går kväll gjorde kamrat R mat igen, fläskfilé som konjakflamberades vilket resulterade i en oerhört god sås som jag givetvis tryckte i mig med glädje. Rödvin så klart och sedan kunde jag givetvis inte låta bli att glufsa i mig lite chips trots enorm mättnad. Efterrätt hade barnen önskat sig och jag är mycket glad över att jag avstod chokladpuddingen och enbart satte i mig lite färsk annanas. Frk T kom ner lätt grön i ansiktet av illamående och gick och lade sig i min säng eftersom Frk L tittade på film i hennes rum. Mitt eget illamående startade när jag kröp ner i bingen vid ettiden. Att ligga i min säng med en sprattlande unge, tung hund som ville ligga just på mina ben och en galen katt med spyhink bredvid sängen var inte till att tänka på. Jag kunde helt enkelt inte med att ta bort detta roliga syftningsfel, det bjuder jag på.

Jag släpade mig över till Frk T:s rum vilket inte hjälpte. Jag var klarvaken och illamående. Efter en stunds pina och slagsmål med katten som likt ett lejon hela tiden hoppade på Pizza alternativt lekte med prydnadssakerna i fönstret som han kastade ner på golvet, insåg jag att TV nere i vardagsrummet skulle vara bättre för sinnesfriden och den efterlängtade sömnen. Sagt och gjort, med spyhinken i högsta hugg la jag mig i soffan och slog på burken. Tillsammans visades på nån TV1000-kanal och sedan upptäckte jag vuxenfilmerna som tydligen visas nattetid. Alltså, finns det ingen regissör som kan göra något av, även sådana filmer? Det är ju möjligt att jag drabbades av en fruktansvärd otur på den fronten men den gångna nattens utbud var inte mycket att hurra för. Hur kan man göra exakt samma sak i en kvart eller mer innan man byter?

Visserligen hade detta kanske kunnat bidra till sömnen, men jag ville verkligen inte att någon av övriga sovande i huset skulle vakna och hitta mig sovandes framför en porrfilm så jag zappade vidare. Till slut lyckades jag hitta senaste avsnittet av På Spåret i repris (det är riktigt bra även med de nya programledarna) vilket jag tittade på till klockan var fyra. Illamåendet hade då avtagit och jag släpade mig upp till Frk T:s rum där kattmonstret väntade. Fan vilken natt alltså. Han måste helt enkelt ut lite på dagarna även om det är snö och iskallt, för han gör mig snart galen. Klockan 11 blev jag väckt av hyresvärld K som stod vid f-hemmet och undrade om vi inte skulle repa, han hade givetvis inte läst sin mail. Men det var lika bra att gå upp då förstås.

Åter till rubriken. Jag måste sluta äta chips till jag mår illa!!!!!!!! Det är ju sjukt att ligga där med en hink bredvid sängen bara för att man inte kan låta bli dessa förbannade chips. Jag mår verkligen inte bra av denna skräpkost. Men det är väl ungefär som en inbiten rökare med Kol, fan så svårt helt enkelt. Jag tror dock att jag måste ändra min livsföring och det är nu. Mer motion och bättre mat helt enkelt. Får väl använda bloggen så ni kan fläta till mig när jag slarvar. Ska göra en lista.

3 kommentarer:

  1. Väntar med spänning på din lista ;)

    SvaraRadera
  2. Jag har testat att anamma den rekommenderade portionsmängden som står angiven på chipspåsen. Först hånskrattade åt den ynka mängden men det ligger nog något i det hela. Nu ska jag börja skriva liknande rekommendationer på allt onyttigt jag sätter i mig.

    SvaraRadera
  3. Vilket bra tips Ingela. Problemet är att jag nu måste smyga runt i butiken med papper och penna och skriva upp rekommendationerna för det är väl knappast lämpligt att köpa allt av den anledningen....

    SvaraRadera