söndag 10 januari 2010

Förbaskat trött på kyla

-26 just nu, -28 i går osv osv. Jag tror till och med katten fryser och då menar jag här inne! Just nu i natten så uppgår inomhustemperaturen till 13 grader. Jo då det är sant och ändå har kamrat R ställt om elpatronen till full effekt vilket inte hjälpt ett dugg. Mitt värmesystem orkar helt enkelt inte med detta och snart inte jag heller. Försöker verkligen tänka på stackars människor i Sibirien och andra ogästvänliga ställen men det fungerar rätt dåligt. Har dock försökt få upp värmen denna helg allt vad jag orkar. Gårdagskvällen innehöll fullt ös på O´Learys vilket var mycket trevligt.

Smolket i bägaren, förutom kylan, var följande. Snälla granndottern I (hon får gå som det trots att hon flyttat till Hallsberg) fick böter för ett trasigt halvljus sedan hon släppt av oss. 200 meter hemifrån kom en "tokgalen" och otrevlig kvinnlig polis som förmodligen jobbade på beting eller något och gav henne 1600 kr i böter. Provision? Vem vet? Hur i helvete är man funtad som polis om man stoppar en ung tjej i en ganska ny bil i -28 graders kyla kl. 02.30 och anser att hon borde bytit lampa i Örebro när hon såg att den var trasig. Det går förmodligen inte ens att byta lampa själv på den bilen och i korvkioskmackarna finns knappast någon käck person som hade kunnat göra det heller. Borde man få vara polis då? Alltså man tror knappast detta är sant men det är det.

Kvällen har tillbringats först hos kamrat I för intagande av god mat (pepparbiff) och sedan Tybble pizzeria för intagande av öl och en vidrig cider (den tog lååång tid att göra slut på och då var vi tre som tvingade i oss lite då och då). Varför var vi där undrar nu säkert vän av ordning. Jo för att "våran" bästa Micke (f.d Kraxare och till vardags trummis i Sannex) spelade med några polare där. Rusikgt bra musiker och när de höjde upp sångmickarna så de hördes bättre blev det riktig bra ös om än inte riktigt samma röj som på rockbandet på O´Learys i fredags. Kul att träffa kamrat M två dagar i rad eftersom vi inte setts på evigheter. Återkomsten hem blev som sagt inte nån höjdare med tanke på kylan. Ska nu krypa ner i sängen iklädd pyjamas och mysbrallor och dubbla tröjor. Har i sängen två filtar och ett täcke så jag ska väl överleva. Sov gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar