söndag 15 november 2009

Repetition


Här syns ett par bilder från vår första krogshow på Rosendal "Meny med Revy"

Nu är vi äntligen i gång, med Krax alltså. I dag träffade jag Inger och Mille före repet för att sätta roller och för att prata ihop oss lite. Vi har nu börjat repa på fem olika nummer och det känns bra. Roger H har dessutom ett par lysande idéer som vi inte sett som färdiga alster ännu men det bådar gott. Själv ska jag bland annat inta en gammal alter ego som knäpp journalist som bytt arbetsgivare och en ny "lady" som är frisör och pratar hellre än klipper. En del annat blir det också förstås inte minst sång. Eftersom vi ska hålla till på Rosendal, som ligger i närheten av Åsbro så ligger en viss sak bra till att skämta om. Ni förstår säkert vilken!

Rosendal har kommit att bli vårt andra hem. Visserligen skulle jag tycka att det vore roligt att sätta upp en krogshow även i Kumla och det kanske händer så småningom, men Rosendal är så mysigt där det ligger mitt ute i skogen. Vi fixar alltid en buss som går en tur från Kumla via Hallsberg, Östansjö, Åsbro och Skyllberg för att hämta upp revysugen publik. Denna buss kör den mörka grusvägen till värmen och glädjen på Rosendal. Där möter vi upp med sång, musik och sketcher och inte minst Barbros fantastiska mat. Tre rätter blir det som vanligt (vi har inte bestämt vilka ännu) och mer starka varor än lättöl och vatten finns att köpa. Vi serverar efter bästa förmåga och faktum är att vi börjar bli riktigt bra även på det.

Denna gång är det påskhelgen och helgen efter påsk som gäller, vilket kommer att märkas lite grand. Blåkulla ligger inte så långt därifrån, tror jag. Det är lite svårt att hålla koll på kvasten, den åker precis dit den ska utan att man behöver styra när man ska iväg varje påsk. Nästa år får Blåkulla i varje fall ligga vid Rosendal.

Du, om du vill kan du gå in på http://www.kraxkompaniet.se/ och kolla telefonnummer och ringa och boka biljetter. Betalar gör du via faktura som kommer från Studiefrämjandet när det börjar närma sig. Bara maten är värd pengarna, det lovar jag. Oss får du på köpet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar