söndag 9 augusti 2009

Så jävla bra - är jag!

För ser ni idag, trots kanonvarmt väder har jag tagit itu med baksidan på huset. Där la jag kullersten för en massa år sen utan fiberduk under, med några hålor för blommor. En klängros, en stockros, riddarsporre och lite smårosor. Nu har jag ju varit i Skåne denna sommar och jag bara säger det: STOCKROSOR. Jag vill ha många! Så jag började projektet med att dra bort ogräs och fann snart mig själv börja lyfta bort alla stenar.

Stockrosor skulle inhandlas och jag tänkte att Östansjö plantskola blir bäst. Nåja, kanske borde jag ha kollat först för de visade sig ha stängt på söndagar men, men ibland ska man ha tur (fan jag borde ju köpt en trisslott) för samtidigt med mig dök det upp ett par i bil som helt fräckt hade ringt ägarna som bara så där hade lovat komma över. Voila, det innebar att jag lyckades köpa min stockrosor och en annan växt. Hem och fortsätta. Jag hade skuttat in på Uffes Lada och försett mig med fiberduk (inte rätt sort men den är säkert bättre än den jag hade förut dvs ingen alls). Svetten lackade men till slut blev det klart. Nu fattas det dock stenar eftersom jag varit lite noggrannare och duken måste döljas. Frk T:s pappa sa hurtigt när han lämnade henne tillbaka att; det är ju bara att fråga första bästa bonde eftersom de plockar bort stenar från sina åkrar. Jo, jo så kanske det är, men jag har ett starkt minne av hur jag kånkade och släpade för att få dit alla dom jag redan har men det får väl bli en dag när energin åter flödar. När jag ändå var i gång så ägnade jag kvällen åt gräsklippning så nu känner jag mig rätt skönt trött.

Om några Facebookare undrar hur maten smakade kan jag meddela att jag är en jävel på att piffa till rester och att det smakade bra. För er andra:
Man har en trist kastrull med spagetti och barnchoritzo från gårdagen som man inte vill äta. Då gör man en sås. Stek rödlök lätt i smör, häll på en skvätt Southern Comfort och låt koka in. Finhacka en tomat och släng ner och häll på grädde. Klipp ner gräslök och ha i en klick dijonsenap, krydda med salt och peppar. När såsen är bra så slänger man i de trista resterna och värmer sen blir det faktiskt helt ok. Korven kunde jag klarat mig utan (Pizza fick en del) men pastan och såsen, magnifikt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar