söndag 4 september 2011

Tjuvstart

I morgon börjar ju det nya livet och kilona ska rasa och formen ska komma. Det ska motioneras massor och ätas mindre eller i alla fall nyttigare. Denna dag skulle vikas till trädgårdsarbete hade jag tänkt mig och jag kände hur jag surade ihop redan på förmiddagen. Mest för att det är så mycket jag inte kan göra ensam. Jag gjorde vad jag kunde för att ragga karlar på fejjan men utan resultat. De enda som ville jobba här och äta äpplepaj var mina gamla elever, heder åt er!

Jag startade med att plocka upp alla äpplen från gräsmattan som bara var tvungen att klippas, det kunde jag i alla fall göra själv. Sen klippte grannen gräset och eftersom vi sliter på samma gräsklippare blev det till att vänta. Jag började ta ner studsmattan, Frk T var hos sin pappa så hon kunde inte protestera. Jag blir galen när plasten spricker men nu är nätdelarna lagade med silvertejp på flera ställen. Tänk på att det som inte går att laga med silvertejp - det är trasigt. Sen var det stopp, resten orkade jag inte själv och just sånt gör mig så frustrerad. Jag vill få tusen saker gjorda som jag inte helt fixar själv, morrrrr.

Det fick bli motion istället. Bettan och jag gick 8,4 km, jag med stavar och hon med hund. Det var bra eftersom jag vid frukosten vred mig i soffan och fick nackspärr, tur jag ska till H på onsdag. Stavgång är bra mot taskig nacke. Insåg när vi var som längst hemifrån att jag var vansinnigt hungrig och bara ätit frukost men tröstade mig med att det nog brände ännu mera fett då. Hem och fixa mat sen gräsklippning. Inte mycket kan få mig surare, funderade ett tag på hur dyrt det skulle vara att asfaltera hela skiten men det blir ju inte så snyggt. Grannen och jag ondgjorde oss över allt vi måste göra utan karlhjälp (hennes kör en massa traktor och roar sig medan hon klipper gräs ;)). Bäst vore att bygga ut baksidan med ett inglasat uterum, större kök, en svimmingpool och soldäck och vips vore hela gräsmattan borta där. Runt om kunde man ha en snygg stensättning med lite lampor i. Tja bara pengarna och muskelkraften som fattas alltså. Påminner mig om att jag har en oskrapad trisslott i plånboken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar