tisdag 16 mars 2010

Vilken dag...

Oj oj vissa dagar borde man inte gå upp. I dag var det nästan en sådan dag. Jag tror mina elever fått nippran totalt för de lyckades bli osams mest hela dagen. De vanligvis mest besvärliga elementen var tio resor värre än annars och övriga hängde på. Passade på att kila in till skolsyster för att kolla blodtrycket. Kände att jag liksom var nära en hjärtinfarkt eller något värre. Blev lite skrajsen efter helgens sjukdomsfall på börsen, den mannen har dessvärre hamnat på sjukhus i Uppsala med hjärnblödning. Man vet aldrig vad som kan hända, med andra ord. Nåja jag hade ett alldeles perfekt blodtryck 120/80 trots att jag var tokstressad.

Efter jobbet, som jag hade hoppats kunna smita ifrån lite tidigare, skulle Pizza och valparna besökas. Det gick åt skogen. Min chef hade istället ett samtal med mitt arbetslag om hur de skulle hjälpa mig så det blir bättre (med den saken som krånglar) i klassen. Tack för det, jag gillar honom allt mer!!! Inte nog med att han lyssnar och verkar fatta, han försöker göra något åt saken också, trots bristen på pengar.

Vi ska ju som bekant bedriva ett lärarjobb av rent omänskligt slag, helst ideellt misstänker jag. Jag vet att jag överdriver men ibland blir jag så förbannad. Min klass var ingen lek i höstas MEN jag tror jag gjort en del bra saker för det är nu MYCKET bättre. MEN det finns en del kvar att ta tag i och vissa dagar är inte helt lätta. Det är ingen lätt match och det tar på krafterna. Som ni förstår kan jag inte uttala mig mer än så om klassen. Måste dock tillstå att skolor som min och för den delen Brickebacken (där jag jobbade förut) har en fantastisk personal och bra uppbackning. Man ställer upp för varandra och hjälps åt. Det är synd att så många föräldrar väljer bort dessa skolor. Där finns nämligen ofta den bästa personalen. De mest engagerade lärarna och de mest kunniga. Varför då? kanske någon undrar. Jo, man härdas och svetsas samman. Man tvingas lära sig att hantera svåra situationer i högre utsträckning

Insändaren om lärarjobbet i NA i går var inte överdriven precis. Lärarjobbet består allt mindre av undervisning och allt mer av konflikthantering och uppfostran. Jag vet inte vad andra tycker men jag föredrar att fostra min unge själv och har inte det minsta lust att överlåta den uppgiften till hennes lärare. Men, jag misstänker att många tycker precis tvärtom. När det gäller den saken är det faktiskt likadant överallt. Små och stora skolor, invandrartäta eller dom som näst intill bara har svenska elever, skolor i "fattiga" eller "täta" områden. Ouppfostrade ungar, ungar utan respekt för andra och osäkra ungar finns överallt. Som tur är finns en hel del som är precis tvärtom också!!!

Nåja kvällen gick också fort. Frk T skulle på teater och jag på core. Pizza fick klara sig utan besök men bara tills i morgon. Men då ska vi dit och kameran ska med. Nu är det sovdags.

2 kommentarer:

  1. Ack ja, denna skola ... Hur många vappisar blev det? Ett helt startfält till nästa års final kanske :-)

    SvaraRadera
  2. Fem stycken, fyra grabbar och tyvärr bara en liten tjej. Ha träffat dom små liven och en lycklig Pizza i dag.

    SvaraRadera