måndag 8 mars 2010

Förberedelser till teaterfestival


Foton från sketchen Antikrundan körd på Rosendal i Meny med Revy 2007
Fotograf denna gång inte är Roger utan Kristina Larsson i Krax.

På lördag är det dags för teaterfestival i Fjugesta. Vi är ett gäng på totalt elva Kraxare som ska bege oss dit. Nio av oss hela dagen och två till på kvällen. Dagen ska ägans åt workshops och årsmöten och kvällen åt revy. Kraxkompaniet ska tillsammans med Lekebergs revysällskap och Görsköj från Karlskoga köra en revy ihop. Nåt helt unikt alltså! Dessvärre (bättre) är Sparbanksbörsen fylld till bristningsgränsen av enbart teaterfestivaldeltagare vilket i sig är helt fantastiskt. Vi som trodde att vi kanske skulle få ställa in och sen anmäler sig 100 stycken!

Vi i Krax har skrämt liv i gamla sketcher och sånger som Antikrundan, Vad en liten gumma kan gno, Hillevi på vinterfiske, Ingen synd alls, Stjärnor på is och Wunderbaum. I kväll träffades vi i lokalen och rotade fram kläder och peruker, övade lite text och repade finallåten som skrivits av Gunilla och Dag från Lekebergarna. Tack och lov kunde Thomas hela melodin klockrent. Nu ska vi bara fixa till musiken på en cd istället för flera. Orkestern hoppas jag kan spela åt mig på Antikrundelåten i c-dur (vår nya kraxorkester hjälpte mig med tonarten igår). Jag är så stolt över att jag fortfarande kan sångtexterna fast det gått ganska lång tid sen de kördes. Vi får ett genrep på oss att sätta allt. Jag har också torskat på att köra Jennys blondin på vinterfiske vilket är en riktig snubbelhistoria och inte helt enkel även om den bara innehåller en replik. Den är så rolig och vi ville inte ta bort den trots att Jenny inte kunde.

Silverlaméklänningar, paljettsjalar och rosa slipsar är nedpackade liksom diverse utstyrslar och peruker och nu känns det som att detta ska bli riktigt kul, trots att det infaller mitt i värsta repetitionsperioden för Hackat & Malet.

De som inte ska med på lördag är hemma och repar flitigt. Söndagen ska vi alla tillbringa på Rosendal igen och repa för fullt. Biljetterna går helt plötsligt åt som smör. Nu finns endast gott om biljetter till premiären och till sista föreställningen, för övrigt är det inte så många platser kvar. Skynda dig att ringa om du inte redan bokat 0583-400 25 eller 070-217 02 46, du kommer till Barbro eller Krister och då är det bara att beställa. Faktura kommer från Studiefrämjandet när det närmar sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar