onsdag 10 mars 2010

Vem får tycka vad?

Ibland kan man fundera lite på vad man törs säga eller som i detta fall skriva. Bloggen liksom FB är ju mina forum och jag skriver väl precis vad jag vill kan man tycka. Och visst, vi har yttrandefrihet i det här landet och får faktist skriva det mesta (med vissa rätt självklara gränser). Jag har ju dessutom oket över axlarna att jag är lärare. Hm, lärare ska ju vara präktiga och städade människor som föregår med gott exempel. Tänker man så går mycket "fetbort" som mina elever skulle kunna uttrycka saken. Nu har jag inte så många hämningar trots mitt yrkesval och jag inbillar mig att både elever, föräldrar och kollegor har vant sig vid att jag både är en halvgalen och frispråkig person som till råga på allt färgar håret illrött. Jag har helt enkelt lite svårt att hålla mun även om jag jobbar på det.

En sak jag skulle vilja vara bättre på är att hitta på fyndigheter. Sådana där smarta saker med dubbelbottnad betydelse. Ironi på lite högre nivå. Självklart kan man sno kul prylar från andra men det vore roligare att komma på dem själv. En del bara ser något i tidningen och förstår genast att snittsa till en poäng av saken. Om sedan någon korkad surkärring på FB anser att det är slöseri med tiden så får det ju stå för vederbörande som troligen är grymt avundsjuk. Medan jag tränar på att få till sådant så får ni här en stulen liten historia som jag fick mig tillsänt på internationella kvinnodagen av K-G. Håll tillgodo.

Tre män satt och skröt över vilka uppgifter och krav de hade på sina fruar. Den första mannen hade gift sig med en kvinna från Asien och han hade bestämt ställt krav att hon skulle sköta disken och städa huset. Det tog ett par dagar utan att han såg något, men på tredje dagen kom han hem till ett rent hus med disken diskad och undanställd.

Den andra mannen berättade att han hade gift sig med en kvinna från Polen. Han hade gett frun tydliga order att det var hennes uppgift att sköta all disk, matlagning och städning. Första dagen såg han inga resultat, andra dagen såg han att det blivit lite bättre. Tredje dagen såg han att huset var välstädat, disken klar och det stod en vällagad middag på bordet.

Den tredje mannen hade gift sig med en kvinna från Sverige. Han hade sagt till henne att hennes plikter var att hålla huset välstädat, diska, klippa gräsmattan, sköta tvätten och varm mat skulle stå på bordet varje dag. Han sa att första dagen såg han ingenting, andra dagen såg han heller ingenting men på tredje dagen hade svullnaden lagt sig såpass att han kunde se lite på ena ögat.

Å ni våren kommer, folk flirtar både till höger och vänster. Lycka till!

1 kommentar:

  1. Jo, ja märker det! Likt högarna som hundarna lagt i snön, dyker gamla "skithögar upp" i vårsolen. Den här typen av vårkänslor kan jag vara utan.

    Återvinning i all ära. Men den här gången tänker jag vara obeveklig.

    SvaraRadera