torsdag 7 oktober 2010

Nobelpriset

ÄNTLIGEN!!!! Litteraturpriset tillkännagivet!
Då ska man alltså inhandla eller kanske ännu hellre låna en bok av Maris Vargas Llosa kanske "Tant Julia och författaren" som lovordades av Babel på tv nyss. Förmodligen bör jag satsa på hans senaste som är översatt till svenska "Den stygga flickans rackartyg" hm den känns liksom lite passande. "Bockfesten" låter som något suspekt, den lär handla om en hemsk diktator och om, just det, makt och sexualitet...nåja man får se vad biblan har. På radio sa de att han gett 26 gånger pengarna men nu på Aktuellt var han plötsligt favorittippad? Jag hade som vanligt inte hört talas om vare sig honom eller någon bok. Från Peru, före detta vänstervriden som dragit åt höger lär han vara. Tja, han verkar i alla fall vara en sådan författare som är någorlunda lättillgänglig. Nu säger Peter Englund att Tant Julia och författaren är lättast, en massa sex och humor, låter ju utmärkt.

Annars har jag faktiskt jobbat i dag, det kändes länge sedan. Nästan en hel vecka hemma med eget plugg och en massa annat har det blivit eftersom jag bytte lite jobbdagar. En student har vi fått i klassen, en låååång student, dessutom en kille och man kan säga att eleverna ser upp till honom på flera sätt. Gott! Allra bäst är dessutom den förstärkning vi fått, om än tillfälligt kanske, till en elev som verkligen som så behöver. Oj vilken skillnad lite mer resurser kan göra. Om våra politiker kunde inse detta, oj så mycket enklare vårt arbete då skulle bli.

Nu har jag varit duktig och koncentrerat mig en stund. Det är annars inte så lätt :)) men jag kan ju inte ägna hela dagarna till att gå omkring och le fånigt. Det är tur jag inte sitter på ett kontor för då skulle jag nog mest stirra ut genom fönstret och skicka sms. Nu måste jag vara fullt närvarande på jobbet, inget annat är möjligt. Lika upptagen är jag på kvällarna med Sturepalatset som så sakta tar form. Oj vad mycket vi ska hinna. I dag har vi klippt till tyg till alla draperier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar