torsdag 9 september 2010

Gurkbråket i Hallsberg

Blev i kväll bjuden på middag hos kamrat I medan vi väntade på att våra barn skulle komma tillbaka från sin cykeltur på två och en halv timma.... de satt i godan ro på biblan och lyssnade på musik när vi jagade runt på telefon till diverse kamrater. Mitt i denna middag påminde mig I om det idiotiska gurkbråket vid hemtjänsten i Hallsberg med uttrycket: Hallsberg borde f-n få gurkjäkeln upptryckt i ars.... uj det blev så grovt att jag knappt törs formulera sådana hemskheter...;)) men rätt hade hon, helt rätt.

Historien i korthet som jag minns den: en handikappad eller sjuk/äldre man behövde av någon anledning sin medicin instoppad i en gurkbit för att få i sig den. Oj så jobbigt vårdkrävande det måste vara! Det behövs säkerligen en sjuksköterska med specialistutbildning för att utföra den bedriften dagligen..... Jo men ungefär så måste de faktiskt ha resonerat eftersom de lät mannen betala 468 kr (eller nåt liknande) för åtgärden därför att det var en vårdåtgärd. Mannen överklagade och fick rätt förstås, det var endast omvårdnad. Hallsberg har då överklagat denna gurkhistoria så långt det går, alla instanser alltså (de använder skattepengarna väl på den orten) och fått fel. Tack och lov att det finns någon rim och reson samt ett visst folkvett inom domstolsväsendet i detta land. Det händer ju att man tvivlar, men nu känns det bättre att bli gammal. Tänk om jag vill ha min medicin tillsammans med apelsinjuice eller ve och fasa i en banan och de anser att en läkare måste fixa det för 1500 spänn i månaden eller så (inflationen ni vet), det vore inte roligt, inte alls roligt.

För övrigt är livet helt galet........... fast jag verkar vara inne i en turfas så jag ska nog slänga in en lottorad i alla fall. Sov Gott!

1 kommentar:

  1. Så otroligt roligt skrivet, du skulle bli författare. Hade sjukt kul åt din berättelse
    Häls S

    SvaraRadera