söndag 26 september 2010

Ålandsbåten...

Birka Paradise har haft mig och syrrorna som kryssande gäster denna helg. Det var väl precis som det brukar vara. En del sjukt fulla gäster, rätt många trevliga typer och en och annan illaluktande (märkligt att just den gubben som inte duschat det senaste halvåret skulle sätta sig framför oss på bussen). Smörgåsbortet var halvkass som vanligt (märkligt att man aldrig lär sig). Vi startade dock med massage och andra behandlingar, jag var nöjd och belåten med min massör, mina systrar sådär halvnöjda eller halvmissnöjda. Det blev lite fel ordning på saker och ting och ska vi åka någon mer gång ska vi lägga upp planerna lite annorlunda. Roligast hade vi nog i hytten med så många klädbyten det gick att åstadkomma av våra tre väskor med kläder och drinkar i obsena förpackningar. Hm undrar vem som hittar på drinkförpackningar "à la snopp" med grape- (det har faktiskt samma färg)-färgad otäck drink i? Det fanns spermier och glödlampor också men då ansåg vi att vi provar nog med äckligheter. Vi höll oss med stor ansträngning vakna till ett nostalgiuppträdande à la 80-tal och det var tur, för det var bra. Sen dansade vi till samma musik en lång stund innan vi gick till hytten och svor över kuddarna. Varför jag, som ska kissa stup i kvarten, skulle sova i överslafen är fortfarande obegripligt klantigt. Stegklättring ger väl motion kan jag tro!

I dag var vi på lite relax och åt därefter mycket god mat och gott vin (inte det vidriga eländet som tas ur saftblandare vid smörgåsbordet och som vid kontroll visade sig vara billigare per liter än mjölk) till. Bussresan hem var en sak för sig. När vi kom till bussen stod en kille där och ville betala för att åka med trots att han faktiskt satt i bussen på väg upp och således inte behövde betala. All hans packning låg kvar på båten men han hämtade den inte trots uppmaning. Han visade sig tillhöra ett gäng som leddes av en Mona Gustavsson. Wow, denna Mona var inte helt kry när hon kom krälande in i bussen vill jag lova. Hon slog sig ner på ett säte och ville sen hest sova. Det fick den stackars kvinnan inte för den bagagelöse killen tjatade oavbrutet om sina nycklar och om Mona hade nycklar hem till honom..... Hela bussen blev varse att Mona nog f-n hade hans nycklar om hon nu bara kunde hitta sina egna. Hon bad enträget om sömn inemellan också. Vid nya indragna andetag ondgjorde han sig för icke frivillig busslyssnare över att han knappt kom med bussen och det bara för att han inte hette Mona Gustavsson, så det så. Vi kom iväg maximalt sent eftersom detta illustra sällskap hade tappat bort en Pelle också, och han var enligt den bagagelöse helt omöjlig att missa eftersom han minsann var 7 meter lång! Hela bussen hade sett denna, trots allt rätt normalväxte man, kliva på bussen med en korv i näven och sätta sig långt bak, förmodligen långt ifrån den bagagelöse. Det var svårt att undvika att skratta åt dom. Tyvärr gick de av i Köping och när chauffören skulle stanna i Arboga och bad alla kolla så de inte glömt något utbrast en kvinna som tvingats konversera med den bagagelöse att hon minsann hade nycklarna med sig, varpå hela bussens passagerare gapskrattade. Jösses vilket jobb de har detta busschaufförer.

Det är möjligt att jag lägger upp lite bilder i morgon om några är anständiga nog....;) Helt ok resa ändå, likör, Campari- och smyckesförrådet är påfyllt, Frk T har fått örhängen och godis. Jag är dyngtrött nu. Sova gott ska jag med en skön kudde!!!! Birka borde definitivt kosta på sig nya kuddar åt sina stackars gäster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar