torsdag 4 februari 2010

Snökaos

Glömde faktiskt bort att blogga igår och ber så mycket om ursäkt för det, ni som snällt läser detta. Gårdagen var så full av eländig snöskottning så tanken på bloggande försvann i tröttheten. Vädret i går gjorde att det var ett rent helsike att ta sig till jobbet men det gick. Kl. 10.20 skulle bilen besiktas så det var bara att gå ut i blåsten och sopa/skrapa av den, krypköra in till Örebro. Det låg gott om bilar i dikena. Kamrat R möte upp eftersom vi anade att bilen skulle ha massor av hemska, dyrbara fel. Men, ibland har man tur. En trasig parkeringslampa som man bara måste fixa (man behöver alltså inte dit och visa upp och betala igen) och ett par "bra att veta saker". Det ska åtgärdas men kan vänta till mildare väderlek och mindre elräkningar.

Efter arbetet slut kom jag hem och fick inte in bilen. Den som plogar hemma hos oss har inte gått kursen! Bara att konstatera att det inte kan vara samma som förr om åren. Den här kan nämligen inte vinkla skrapan och ösa snömassorna in i trädgården till exempel, han kör rakt fram bara! Vallarna blir högre och högre och vägen smalare och smalare. Att komma in i carporten var omöjligt. Bara att låta bilen stå på vägen och skotta i en halvtimme. Sen ta fart och köra in. Då kom hyresvärlden och körde fast på sin garageuppfart, sen kom nästa granne och kunde inte köra förbi. Vi skottade och puttade och skottade igen. Fy f-n för vinter och usla plogare. Om han vinklar skrapan bort från infarterna och dessutom försöker bli av med lite snömassor in på gräsmattorna så man kan göra av det man skottar någonstans. Jag orkar inte lyfta skoveln en meter upp i luften varje tag. Bläää.

I morgon är det fredag, äntligen! Då ska vi gå på O´Learys och glömma snömassor och jag struntar i om det snöar och dränker sorgerna.

Annars är tipset att läsa NA:s ledarkrönika (gästvarianten) om främlingsfientlig politik. Mycket bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar