fredag 26 februari 2010

Riktig vinter

Vilken vinter detta är! Det märkliga är väl att det här är precis en sån vinter som de flesta, när den inte pågår vill säga, skulle kalla en riktig vinter. Hur många gånger har man inte sagt; tänk om det kunde bli en sån vinter som när man var liten?
Jo då, åtskilliga.
Men nu när det är en sån vinter då klagar vi ikapp.
För mig är skillnaden den, att när jag var liten så gillade jag att åka skidor och skridskor, bygga snökojor och lyktor. Nu tycker jag inte alls detsamma. Vinter nu, är mest dyra elräkningar, snöskottning, taskig plogning, halka, stelfrusna fingrar, rastvakter med snöbollskrig och annat elände.
Samhället har dessutom nästan kollapsat, tågen funkar inte eftersom SJ och Banverket numera är så moderna och man har inte tänkt på att det kan komma en normal svensk vinter. Sen är det ju så bra med bolagisering. Ja men vad bra, när man gör bolag av allt statligt för då måste de statliga bolagen betala varandra och då har de inte råd. Läste att SJ inte hade råd att ställa in loken för upptining eftersom det statliga bolaget som äger garagen tar så dyr hyra! Man har dessutom bara kvar några få lok med plogar på. Ja hej och hå så bra det går! Taken rasar också, det ena efter det andra. Inte minst är jag orolig för mitt eget nya verandatak som var okristligt dyrt och jag vill inte tvingas köpa ett nytt.

Fast nu tror jag snart att jag skrattar mig fördärvad fast det är vinter. Jag säger bara SOLSIDAN, alltså hur kul är inte det! Det är inte ofta jag skrattar högt åt tv-program men detta...=)
Säg aldrig exakt vad du tycker till människor, du kan tvingas krypa och kräla....hahahaha.
Och kompensera med en ammningsfåtölj för 16000...

I morgon ska jag repa och försöka partaja om förkylningen inte blir värre. Vill verkligen att den ska försvinna som i ett trollslag tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar