torsdag 24 september 2009

Kulturdebatt

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, Debatt blir fullkomligt absurt när Jan Myrdal, Linda Skugge och kulturchefen på Expressen m.fl debatterar med Göran Hägglund som helt plötsligt står på det obildade folket sida i kulturdebatten.

Vet ni om att vi vanliga människor inte vet vad genusfrågor är? Helt plötsligt är jag alltså en ovanlig människa!!! Jag är nämligen jävligt insatt i genusfrågor och dessutom tycker jag dessa är otroligt intressanta. Fan, jag kanske tillhör kultureliten, spännande, spännande.

Det är klart att det finns obegripligheter på kultursidorna, en del är fullständigt absurda. Men massor av det som står där är rätt spännande. Det kan faktiskt vara kul att läsa recensioner och annat på kultursidorna. Herr Hägglund har rätt i att det finns knäppa saker på kultursidorna men jag tycker att det är ok. Det finns ju människor som gillar de obegripliga kulturprylarna, kan de inte få göra det då?

Precis som att det är helt ok att älska melodifestivalen (som jag gör och jag gillar Shakespear nästan lika mycket ). Håller med om att allmän "bonnkultur" kan få mer plats, absolut. Alla måste få plats. In med litteratur, revy(här är jag enormt partisk), opera, rockmusik, barnteater, visor, provocerande installationer, keramik, obegripliga skulpturer och begripliga, gatukonst och musik mm mm. Allt vad du vill, kultur är allt vi mår bra och provoceras av. Kultur ska beröra många eller få människor. Man måste nog säga att den berömda Konstfack-Anna lyckades både beröra och väcka uppmärksamhet genom att spela psyksjuk och självmordsbenägen även om det var helknäppt. Kultur ska beröra!!!!

Vill bara tillägga att Frk T i dag fick vara på fritids på min skola på förmiddagen och hennes underbara, fantastiska pappa tog hand om sin dotter på eftermiddagen. Kram och tack. Underbara Kraxsömmerskan B erbjöd sig i går kväll att ta hand om Frk T. Detta berättade jag om på Facebook och jag vill bara att B ska veta att det kom flera inlägg om hur bra och gullig hon är. Frk T klarade sig bra i dag men stort tack för allas engagemang, puss, puss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar