måndag 7 september 2009

Är man medelålders nu?

Hm är det kul eller? Fylla år kvittar ju nu för tiden. Frk T ser fram emot sina födelsedagar i flera månader. Det gjorde naturligtvis jag också som barn men jag kommer inte riktigt ihåg när det vände, vid 30 kanske? Nåja jag blev i alla fall firad redan i går av släkt och vänner. Jag fick ytterligare en läcker Marilyntavla och en fin väggklocka av släkten. R hade shoppat med Frk T och kom hem med en tröja, den önskade spikmattan och en jättestor tårta. Urk, tänkte jag, men den var ovanligt god och mina mätta besökare (de fick kyckling, massor av grönskaker och pitabröd först) åt upp det mesta av den. Lite har jag kunnat frossa på den i dag också.

Jag hade inte sagt till mina elever vad det var för dag men en av dom höll på med någon slags undersökning och listade ut det. De sjöng då en helsikes massa verser (fler än jag visste att det fanns) på Ja må du leva och ägnade svenskalektionen åt att, i smyg (jag låtsades snällt att jag inte såg) rita födelsedagskort åt mig. På grund av detta får jag väl förlåta att dom var ganska röriga i dag.

Nu ska jag prova spikmattan. Jag vägrade låta Frk T ligga på den mer i dag. Jag får nämligen knappt ha den alls eftersom den lilla morrhoppan tydligen gillar självplågeri.

Egentligen hade jag tänkt blogga om politikernas Stortorgskäbbel i Örebro men det jag tycker har andra redan skrivit i NA. Vänserpartiet i storstan beter sig allt märkligare. Det kan ju vara klokt att ta reda på vad som ska firas och inte bara se rött över att kungen eventuellt kommer. En kul sak med det hela är att vi amatörteater- och revyföreningar kanske får spela levande teaterguider på Stjernsund slott nästa sommar. Sen kan man ju vara för eller emot monarki. Men förstadiet till val (embryo till demokrati) och 200 år av kommande fred kan man väl fira med eller utan kungafamilj tycker jag.

2 kommentarer:

  1. Stort grattis! Om man tänker så här: Ju äldre man är desto längre har man ju funnits och om man nu firar att någon finns borde firandet bli större med åren :)

    /Krax-Kristina

    SvaraRadera