onsdag 12 oktober 2011

Tillfreds!

Att jag är tillfreds med mig själv och min dag är inte helt vanligt. Nästan varje dag är det något jag glömt, struntat i eller inte gjort så som jag hade tänkt mig, men inte i dag. I dag har jag varit förbaskat duktig och verkligen gjort alla måsten på min lista OCH skött mitt onsdagsjobb, måste jag tillägga.

Dock är mitt onsdagsjobb på Studiefrämjandet det bästa man kan ha. Där förlitar sig chefen på att jag gör ett bra jobb och tittar endast på resultatet. När jag gör det, hur jag gör det och vilken tid det tar tror jag han struntar fullkomligt i. Om jag ror ihop något på en timma som för en annan skulle tagit fyra spelar mindre roll, om jag åker till kiropraktorn, besiktar bilen eller diskar hemma på arbetstid spelar heller ingen roll, bara jag åstadkommer resultat. Resultat är studiecirklar, evenemang på Sturepalatset, framtidsplanering som ger ringar på vattnet och en massa annat. Härligt jobb va?

Jag gillar mitt andra jobb också men det ger långt ifrån samma frihet och det är sjukt mycket mer stressande. Jag kan ha extremt mycket att göra en onsdag och slita som en galning, till och med ta hjälp av mina kraxpolare och lägga ner massor av ideella timmar (det gör jag ju också andra dagar givetvis, varje vecka) men den stressen är nästan bara positiv för det jag gör är så roligt. Att undervisa ungar är också skitkul, det är allt det andra som är stressande med lärarjobbet, allt som ska skrivas, allt som ändras ständigt och pengar som inte finns. Men nog om det nu ska jag berätta hur bra jag varit i dag. Skryta och stoltsera!

Jag har denna dag:
Ringt elbolaget och bundit mitt avtal ett antal år framöver till ett bra elpris (hoppas jag).
Ringt Telia och ändrat mitt kanalpaket till ett billigare eftersom det jag har nu innehåller en massa onödiga sportkanaler jag aldrig tittar på (jag blir också av med p-rullekanalerna TV-1000 och det kan jag också leva med).
Jag har ringt MVC och fixat fler minipiller eftersom de är slut om en vecka.
Jag har ringt en stycke mycket snäll doktor, fått recept på ventoline och rinexin och hämtat receptet.
Jag har packat in de slitna vinterdäckena i bilen, kört dem till däckverkstaden, beställt nya som kan hämtas om någon dag eller två och DET är så duktigt så det är inte klokt.
Jag har hämtat ut all medicin.
- inget av detta kan väl sägas ha hört till jobbet förstås men i det har jag hunnit lite annat som:
Att boka myggor till Julshowen.
Att ha haft möte med chefen om julshow och en massa annat.
Att rulla ihop dukar och ställa undan borden i lokalen med hjälp av snälla Charlie.
Att prata med Dan-Åke om julshowen och fått kart med att vi som välgörande ändamål ska stödja Verdandis alternativa julfirande, vilket känns fint.
Sen har jag förstås skickat en himla massa mejl och planerat en massa.

Nu i kväll har jag roat mig med att sjunga underbara julsånger med min underbara kör. Sjunger du bra? Du kanske kan få vara med. Vi sjunger trestämmigt, ibland fyrstämmigt också, är du någorlunda tonsäker så hör av dig. Vi är i stort behov av karlar som alltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar