söndag 30 oktober 2011

Lördag

Borde det vara hela veckan. Denna har bland annat ägnats åt sång. I går kändes hostan och luftrören lite bättre så jag hade förhoppningar om att kunna klämma ur mig några toner i dag. Det gick sådär, men Trubbel funkade och Aquarius också, förutom två toner, även om jag inte kan sjunga som vanligt. Framför allt inte med kraft och power i rösten. Men kul är det i alla fall. Jättekul och Magdalena är så duktig. Sen tog jag en fika med Mr Z, för en gång skull på ett annat ställe än Java. Ett nytt ställe i hörnet av Kompassen där jag såg min nye chef segla in, när jag sippade på en chokladlatte men han var blind och jag ville inte gasta hej över hela stället, men hej M.

Sen hem för städning. Jag hade inte så lätt att motivera mig men vardagsrummet är nu höstfint med nyagamla gardiner och vinterns kuddar och filtar. Nu i kväll har kamrat I och jag skrivit klart sketchen om ICA till julshowen vilket jag hoppas ska göra att de mer än gärna sponsrar oss ;-) vi har fått med en massa kuligheter.

Dagens ilska går till försäkringskassan. Satte kaffet i vrångstrupen i morse då jag läste om flickan i Malmö som från 7-års ålder isolerats i sitt hem av sin pappa som fick assistanspengar för henne, över 100 000 i månaden för att hon skulle vara handikappad, vilket hon inte var. Hon rymde slutligen och anmälde pappan. Nu mina vänner ska HON, nu 18 år gammal betala tillbaka pengarna. Hon krävs på över 600 000 kronor. Alltså ibland är de inte kloka, att de själva inte kollade om hon var handikappad spelar tydligen ingen roll heller. Att pappan borde både skaka galler och betala kan tyckas självklart men tydligen inte. Jag skiter fullständigt i deras jävla regler nån jävla ordning får det väl ändå vara, även i byråkratins mest förlovade land. Brrrrrr nu blev jag förbannad igen.

2 kommentarer:

  1. Susanne, glöm att Sverige skulle vara världens mest byråkratiska land... Jag jobbar dagligen med människor som visar tacksamhet över hur bra allt fungerar i Sverige. Tyvärr finns det människor som inte accepterar regelverk, de är emot alla regler som drabbar just dem, ibland är de emot sekretess och ibland svänger de och är emot offentlighet. Tror inte du vill jobba i ett land där mutor hör till vardagen... Du vet vem!

    SvaraRadera
  2. Det är klart jag inte vill det men ibland måste man få bli arg på dumheter. Man kan inte belasta ett barn som varit utsatt för brott med idiotiska regelverk, då är det fel på regelverket.
    Nej jag vet inte vem!

    SvaraRadera