onsdag 25 augusti 2010

Skumt i valtider

Snart är det val och alla partier strider nu om vår gunst. Det gör de på alla möjliga och omöjliga vis. Nytt för den här gången (känns det som i alla fall) är hembesök och telefonterror (verkar än så länge ha hjälpt med Nix men andra får stå ut).

Än mer "spännande" är alla märkliga vallöften och utspel. I dagens tidning kan man läsa om ett från moderaterna i Örebro. Dom vill nämligen satsa extra på utelivet och krogarna i Örebro. Jojo populärt ska det vara! Det ska bli enklare att söka alkoholtillstånd och det ska bli mindre regleringar för uteserveringar och sådant. MEN HALLÅ!!!! Vilka har suttit vid makten i vår norra grannstad när det nya s.k. kvalitetsprogrammet har utformats???? Men förstår de inte själva hur pinsamt detta blir?

Visst en nitisk tjänsteman har fått den största skulden för mattramset, men regelverket är ju tillsatt av politikerna! Det började med att de bara skulle få servera alkohol till 23.00 ute, men då klev ju självaste kommunalrådet Wärme fram och protesterade, med risk för att bli anklagad för ministerstyre eller vad det kan kallas på kommunnivå. Han insåg väl hur trist det skulle bli att behöva sluta dricka öl och knalla hemåt redan klockan elva.... Visst, flera av politikerna kanske någonstans insåg att de totat ihop ett knasigt regelverk som fått tjänstemän att bli nitiska galningar som vill sabba för folk som vill ha trevligt. Fast det här utspelet låter som att det kommer från ett parti i opposition. Det borde, i alla fall i min värld, vara fullt möjligt att skriva om detta idiotiska kvalitetsprogram och ta bort trams om uppbyggnadsförbud, mattförbud, 14 ställen att söka alkoholtillstånd på (jag vet att jag överdriver) mm när man faktiskt redan sitter vid makten. Nej då går man ut med det som valfläsk, rackarns vad trovärdigt.

Tur man bor i Kumla..... eh där vi just inte har några pubar som kan ha vare sig uppbyggnader eller mattor på golvet *asg* inte får vi dricka "sprit" efter klockan 23 heller. Jo på Sjösidan förstås, tur att det stället finns ;))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar