tisdag 24 augusti 2010

Lärarlyftet

Vaknade med vetskapen om att jag inte skulle gå till jobbet utan till universitetet, start på engelskakursen inom lärarlyftet alltså. Den började inte förrän kl. 13, trodde jag.... Förmiddagen ägnades åt slöeri, lite Studiefränjandejobb, frukost, hundpromenad, fb och chatt. Insåg också att jag inte hade mycket till röst, den var liksom helt borta trots att jag inte har ont i halsen, har väl pratat för mycket i skolan kan jag tro. Bestämde mig för att käka lunch med Mr Z. Kom till stan strax före 12 så det blev lite stressigt. När jag kom till universitetet insåg jag att kursen började 13.15 så jag hade inte allts behövt stressa så. Nåja det var lite skönt att ta det lugnt en kvart. Träffade före detta kollegan E från BB (Brickebacken) på kursen, gott att känna någon. Läraren Ulf Lehvin var helt i vår smak, lugn, trevlig och påläst. Dessutom var han klart human, inga krav på tramsig formalia utan istället ska vi fokusera på innehåll och egna åsikter i skriftliga arbeten. Det låter som ljuv musik i mina öron som har ganska färska minnen av helt andra lärarkrav från universitetet, där mest fokus fick läggas på att upprepa forskares skrifter och totalt undvika egna reflektioner mer än lite kort i avslutande diskussioner. Det känns som att denna utbildning kommer att landa i verkligheten och det känns grymt bra!

Kvällen har ägnats åt Trollteaterrepetitioner, sångrep stod på schemat och det var ju lyckat utan röst... :( Frk T klagar dessutom på att hon har riktigt ont i halsen, fast hon har röst förstås. Hoppas vi klarar oss från sjukdom. I morgon är det dags att vara lärare igen så sömn är en god idé.

Det är en riktig varulvsmåne ute så häxan i mig är glad att det inte är torsdag. Det innebär att jag slipper gå baklänges runt huset tre varv och svära olika besvärjelser eller så...;) Dröm väl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar