söndag 29 augusti 2010

Frankrike gör mig förbannad...

Deras behandling av romerna får mig att tänka på ett visst världskrig där detta land hyste många judar som deporterades och gasades ihjäl. Då protesterade de såklart och ansåg med rätta att Hitler förföljde vissa folkgrupper, förutom judar också romer. De kan möjligtvis försvara sig med att de inte stoppar romerna i gaskamrar vilket Hitler förstås gjorde, men vad fan, någon medmänsklighet får väl ändå råda. Det är klart att det finns romer som inte uppför sig som man ska men man kan inte kasta ut en hel grupp bara för att de råkar vara just romer. Vilka står näst på tur? Somalier? Jag får frossa av sådant, varför lär ingen av historien?

Annars har dagen varit lite seg men bestått av jobb här hemma. Vår sköldis har fått akvariet rengjort och det tar sin tid. Det var grymt skitigt och reningspumpen luktade verkligen skit på ren svenska. Kamrat R diskade faktiskt och dammsög lite och lagade äntligen vardagsrumsbordet. Tack för det! Frk T och L gick på bio på eftermiddagen, Toy Story 3 i 3D, reklamen var dock allra häftigast... ja ja så kan det va´!

Gårdagen var bra såklart, Tangotanten var ju med och då blir det bra. En lång dag blev det dock. Vi var i Karlskoga mellan 8.30 och 18.30 och därefter syrrans 40-årspartaj. Jag slutade dagen med att läsa ett gulligt meddelande från en ungdomskärlek på fejan och det var nog dagens höjdpunkt ;))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar