fredag 17 juli 2009

Semesterstrapatser

Jaha vi kom fram till slut, efter mycket om och men. När Frk T:s rum äntligen var klart så skulle vi ge oss iväg. Vi stressade hela dagen med besiktning, gräsklippning, städning, kattvakt och packning. Lik förbannat glömde vi veven till husvagnens stödhjul. Gasolen var ett annat bekymmer, först funkade kylskåpet lysande bra, sen inte, och så där höll det på och vi blev allt mer irriterade. Kylklampar las i kylskåpet för att inte maten skulle bli förstörd. Vi kom med andra ord iväg rätt sent och hämtade Frk T i Mariestad vid 17.30 i tisdags och fortsatte sen mot Skåne. Det tog sin tid. R:s bil har sina egenheter, inte nog med att dörrlåsen knölar något alldeles kollosalt (det lär man sig, låsordning och sånt) men den slurpar i sig en massa vatten också. Man måste fylla på med jämna mellanrum. Är det någon som vet när alla mackar togs bort i Mellansverige? Fasen, mellan Mariestad och Jönköping finns inte många. Efter att kört långa omvägar för att hitta en och misslyckats så hittade vi till slut en kyrkogård och där finns ju vatten för blomvattning. Väl vid en mackusling så köpte jag en dunk att fylla för fyrtio riksdaler.

Tror någon det fanns campingplats i Ystad? Icke sa Nicke. Då strejkade kylskåpet givetvis och vi var i stort behov av en elplats. Efter att ha åkt och kollat ut en bra camping mellan Ystad och Trelleborg så insåg vi alltså att den och alla andra var fulla. (Falserbo horseshow). Jag ringde till alla som fanns i katalogen och vi hittade en utan elplats där vi fick stå i kö för el. Knö in vagnen på den campingen, in till Trelleborg för mat (ungarna var vid detta lag hysteriskt hungriga) men sen ringde campingen och vi fick el. Halleluja, dit och flytta vagnen. Uppsättningen av förtältet kräver nästan ett eget inlägg så jag lämnar det (ja ni fattar kanske, tälthelvetet är uppe men vi har flera pinnar över). Tror någon då att kylen funkade bättre med el? Nädå iväg och byta kylklampar. Men sen när jag kom tillbaka med nybytta kylklampar sa R skamset. "Det går säkert bättre nu när kontakten är i".

I dag har vi haft en fin dag, sol och bad. Ungarna har legat i spat hela dagen och nästan jag också. R sitter på stranden och lider och tycker strandliv är pest, nervöst och eländigt. Vi fick visserligen grilla kl 22 för vi blev så himla sena vi var till Ystad på lite shopping och sen och tittade på såna där galna hängflygare. Men grannarna har väl insett att vi vänt på dygnet och är lite galna.

1 kommentar:

  1. Asgarvar! Det är ju som "Sunes sommmar" och "Vi hade iallafall tur med vädret" i kubik. Haha!

    SvaraRadera