söndag 26 juli 2009

Festivalavskräckt

Märkligt ord men lite signifikant för Frk T:s känslor över festivaler. Trots en lugn sådan med hög medelålder och därmed relativt lite fylla så ansåg Frk T att det var kass. För hög musik trots öronproppar, ofräscha toaletter, fulla människor och all möjlig vidrighet. Vi kom till slut till Frövi och Flashboda rock och bluesfestival efter lite proviantshopping på "Wessels" som R säger (alla andra har glömt att Coop Lillån hette så en gång i forntiden). Vi fick elplats till husvagnen och det var nog tur för campingen att ingen inspektion gjordes av några campingpoliser för några fem meter mellan husvagnarna/tälten gick inte att se. Man fick vara glad om man själv kunde tränga sig emellan. Nåja det var bra ändå (el är fint för kylskåpet), I:s tält sattes upp och ungarna bäddade. I blev t.o.m. lite sugen på en svenssonkoncerv (eller vad hennes bror T kallade den, husvagnen alltså) trots att hon är inbiten mc-brud och van att tälta i alla väder. Det är praktiskt med en husvagn speciellt när man har ungar med sig. Vi fixade lite medhavt käk och åt i husvagnen och gick in på festivalen. Bandet som spelade var helt ok men ungarna tyckte ljudet var högt och inte ansåg de att det var så värst bra heller. Frk T tycker mest om musik som hon kan sjunga med till och Måns Zelmerlöw var ju inte där och inte Markoolio heller så....
Ungarna gick till husvagnen och ritade och vi drack lite vin och pratade utanför husvagnen samtidigt som vi slogs med myggor och knott (nästan de första jag sett i år).Frk T ångrade sig givetvis och avstod tältplatsen och kröp in i husvagnen. R var trött som ett vrak och gick och la sig så I, T och jag gick och kollade på The Refreshments som var festivalens dragplåster för lördagen. Helt ok, jag hade inte hört mer än några låtar förut men ok som sagt.

Morgonen ägnades åt gråt av Frk T som insåg att hon inte kunde bada med sina såriga knän. Som tur var vaknade lilla och Stora H i ottan så de hade redan avverkat ett dopp i väringen när Frk T slog upp sina blå. Känner mig lite seg efter en hård helg så nu får det bli soffan.

4 kommentarer:

  1. Pinsamt att erkänna, men jag säger också Wessels...
    Synd att du inte kan komma på lördag:(

    SvaraRadera
  2. Ha ha jag brukar köra med B&W oxå lite forntid men inte riktigt lika länge sen. Ja synd att det krockade men ni har säkert kul. Vi kan väl ta ett gäng o grilla en annan kväll även om det inte blir lika många och organiserat.

    SvaraRadera
  3. Attans att Frk T blev helt avskräckt. Stora H har iallafall yttrat att nästa så gång så...

    Det finns alltså hopp om att jag får med mig henne nånstans.

    SvaraRadera
  4. Dessvärre har det säkert gått över den dag hon får för sig att åka till Hultsfred och sova i ett minitält på leråker. Då vill hon säkert inte krypa in i mammas husvagn längre....

    SvaraRadera