fredag 3 juli 2009

Nattsudd

Jag kan inte sova!
Varför då då? 1. Inte trött (det inträffar när man slaggat till 10 eller så på förmiddagen) 2. det är hett som en bakugn på övervåningen 3. kroppen känns full av vätska som borde kissas ut eller nåt sånt. Det sistnämnda är dock en aning bättre idag än i går (har nog kissat mer i dag om jag tänker efter) så det kanske går över. Börjar fundera på om jag proppade i mig för mycket salta saker (läs chips och chilinötter) samtidigt som jag drack som en galning under helgens teaterbravader i värmen. Kanske blev det nåt hypokondriskt fel och alla väska stannade kvar i kroppen en massa dagar för länge, det räckte ju att vätskan höll sig kvar under föreställningarna menar jag. Nåja, igår var jag till biblan och lånade lite deckare så jag får väl lägga mig i bakugnen och läsa. Måste först berätta om spisen.

Hyresvärden (jag har ju en himla bra sån) har fixat en ny spis åt mig (nåja bättre begagnad men himlarns mycket bättre än den gamla). Den gamla fick tokfnatt härom dagen, den har trilskats i flera år men nu var måttet rågat. Nu var det inte bara ugnsluckan som man måste hålla i med foten, då något skulle tas ur som krävde tvåhandsfattning. Inte heller att den undre luckan rasade i golvet om man försökte öppna den delen, utan helt plötsligt så gick inte den stora plattan att stänga av! Märkte eländet på tisdagsmorgonen då det var ovanligt hett vid spisen. Köket blir annars inte så hett förrän framåt fyra på eftermiddagarna och inte just vid spisen. Insåg snabbt att något var fel och att plattan fastnat på ettan. Slet en stund och fick av plattan men drog ur proppen för säkerthets skull eftersom det skulle badas den dagen.

I går kom K och A med en nyköpt spis som dessutom var 70 cm (vilket är ett ovanligt mått nu för tiden) och således skulle passa. I dag när det var varmt så in i helvete skulle spisen alltså bytas. Min gode, snälle och hjälpsamme kamrat R kom hit såklart, delvis mutad med rabarberpaj som slukades i stora tuggor innan arbetet startade. Inte fasen passade spisen, den var av någon anledning liiiite för bred. Det blev till att riva ner delar av inredningen, kakel och bräder åkte ut. Nu står spisen med keramikhäll där så fin med ett stort hål bredvid sig, men det får fixas en annan dag. Ska ta ett bildbevis i morgon men nu borde jag försöka sova. Risk finns att Frk T:s killkompis Hr W vaknar tidigare än 11 och väcker både henne och mig. Frk T har nämligen en nattgäst och dom har faktiskt lyckats somna i gästrummet på nedervåningen där det är lite svalare. Återstår alltså bakugnen där uppe till mig. Sov gott ni som kan!

2 kommentarer:

  1. Vem lider inte av sömnsvårigheter? Det är ju nöstan omöjligt att komma i säng. Men från i morgon har jag nio, eller nja, åtminstånde åtta lata morgnar framför mig. Hoppas min kids börjar trimmas in på samma dyngsrytm som Frk T. Och tackar för inbjudan, vi kommer!

    SvaraRadera
  2. Måste meddela att Frk T har begett sig ut på vättern med sin far (åker i dag) och är inte hemma på söndag men dina kids får väl roa sig med varandra.

    SvaraRadera