söndag 30 maj 2010

Sköna söndag

Tja, inte med Marlena precis, men en rätt bra dag. När katten väl behagade gå ut vid femtiden i morse så jag slapp hans gosande och spinnande, kunde jag somna om med öppet fönster och känna en lätt fläktande bris, underbart! Man såg solen och att det kunde bli en fin dag, äntligen! En låååång frukost på verandan blev det, och rätt som det var kom nya grannar spatserande. De hade osett köpt taxigrannens hus på exekutiv auktion. Vågat vill jag lova, det är en del att pyssla med, kan man säga. Lagom snällt och inbjudande till grannskapet sa jag; att hade jag köpt det, hade jag tagit rätt på kakelugn och vedspis, jämnat resten med marken och byggt nytt. Han såg lite skakad ut medan barnen lekte med Pizza och Findus. De vågade sig upp för att studera sitt nyförvärv och verkade vid gott mod då de återkom. De insåg väl hur enormt trevliga grannar de ändå kommer att få ;)

Bestämde mig sen för lite shopping. Först Blomstermarken där blomlådor och amplar fylldes. Det blev väl inte billigt precis, men fint. Längtar nu tills allt börjar blomma ordentligt. Tog en tur in på Marieberg också, trots solen, och fyllde på på garderoben lite. Insåg ju härom kvällen att jag är precis mitt emellan de storlekar jag har i klädrummet. Jag har jeans som är för stora och måljeansen som fortfarande är för små. Självklart ska jag i måljeansen, men jag njöt ändå av att slita med mig ett par 38:or in i provrummet som satt som ett smäck. De fick självklart följa med hem tillsammans med en skinnimitationsjacka, en t-shirt och en tunika. En skjorta till Frk T slank också med. Oj oj nu måste räkningarna betalas, så jag inser att jag inte alls är stadd vid kassa. Den inbillningen har varat ett par dagar nu och det får bli slut med det ;)

Väl hemma åt jag rester. Stekt färskpotatis är inte dumt. Sen har jag faktiskt klippt gräset och promenerat med Pizza. En bra söndag kan man säga. Jag hade väl önskat mig lite sällskap men alla på fejjan verkade ha annat för sig och grannBettan var inte hemma. Kan vara så att de firar mors dag. Frk T ringde förut och grattade och lovade mig en present i morgon. Jag skickar en massa kärlek till mamma i himlen, gott så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar