torsdag 15 april 2010

Världsfrånvänd eller...

Alltså ibland undrar man ju lite över sig själv. Jag har alltid varit intresserad av nyheter och samhällsfrågor, finner mig ofta sittandes gloende på kulturnyheter och dokumentärer om Rumäniens traktorer (var det tristaste jag kunde komma på) och annat som normala människor anser vara ointressant. Men i dag var jag så uppfylld av jobbet och av att Frk T plötsligt blev sjuk (halsont och hög feber) så jag lagade mat, tog hand om barnet och slog mig sedan ner vid datorn. PÅ FB funderade jag lite smått över varför det var så många kommentarer om aska och inställda flyg. Tänkte lite löst, att jag kanske skulle kolla Aftonbladet eller så, men kom mig inte för. Först kl. 22 blev det nyheter och det var som att ha missat sunamin, den där julen ni minns. Hekla på Island vägrar tydligen att hålla sig lugn trots att hon sovit ganska sött sedan 1800-talets mitt. Då hade hon utbrott i över ett år, så det kan nog ta ett tag innan alla stackars strandsatta människor kan flyga hem igen. Flygplan kan nämligen inte flyga genom vulkanaska fick jag lära mig. Inte kul att sitta fast i fjärran land men bättre än motorstopp i en jumbojet. Fy vale!

Annars har dagen bjudit på hårt lärarjobb kan man säga. Efter avslutat elevarbete var vi tre stycken från skolan som gick på föreläsning om ätstörningar. Frk T ringde och sa att hon ville åka hem tidigare från sin kompis. Varning!!!! Dessutom cyklade det stackars barnen. Hon hojade hem och hade vid hemkomsten 38,9 graders feber. Den steg ytterligare innan hon kom i säng, så det fick bli alvedon och sömn för hennes del. Det innebär förstås att jag måste vabba i morgon och jag hoppas verkligen att R kan hämta henne för pappavistelse. Vi ska ut och göra stan osäker i morgon. Men är Frk T alltför sjuk får väl planerna ändras.

Dagens solskenshistoria är följande: en elevs marsvin ramlade i söndags ner i en brunn och i dag hittades det levande av en vaktmästare. Lite synd att jag i morgon inte får träffa den lyckliga ägarinnan men jag är så glad för hennes skull.

En vårbild på en av Pizzas goa bebisar! Fotografen är Carina Arvidsson

3 kommentarer:

  1. Gud så söt! Och det kan jag säga trots min hundallergi!

    SvaraRadera
  2. Finns en hane kvar att köpa....;)

    SvaraRadera
  3. Visa inte den bilden för Heddan, hon kommer tjata hål i huvudet om en Pizzabebis. Och valpen år så söt att jag nästan skulle trilla dit.

    SvaraRadera