fredag 30 december 2011

En viss uppryckning

Jo då denna dag har jag i alla fall tagit mig till ICA Maxi vilket inte var nån lek inte och inte blev det billigt heller men vi får hoppas det blir gott. Oxfilé slog jag till med minsann. Detta i huvudsak rätt eländiga år ( i alla fall är det eländet som satt störst prägel) både privat och i världen är slut om ett drygt dygn. I morgon ska jag sammanfatta året i stort och i smått, i glädjeämnen och sorg, en årskrönika helt enkelt. Detta märkliga år av berg och dalbana. Jag har en tendens att leva i nuet, jag vet det är både bra och modernt, mindfulness (undrar om det stavas så, orkar inte kolla). Det gör att jag kan tycka att det är väl bra och har väl varit bra och så kollar jag lite vad jag skrivit i diverse bloggar och tänker visst ja.... det kanske det inte varit, nej. Nåja det får vänta till i morgon förmiddag, ska fila lite på det hela.

Fkr T har ont i magen (lite slarvigt med laktosen de sista dagarna) och jag har ryckningar i läppen...känns mycket skumt. I morgon kväll kommer ett gäng kraxare och några pudlar hit till skogen för att fira in det nya året. Det blir säkert bra men det är brist på barn till Frk T:s förtret. Hon får hjälpa till med matlagning som plåster på såren. I kväll har vi gjort en sorts cheescake med stenbitsrom i, på den ska det på gräslök och kräftor i morgon. Kräftor står på upptining, det ska bli jättekul att skala dom...eller inte ;). Annars är festmatlagning den enda sorts matlagning som jag tycker är rolig. Frk T tycker det är roligt att laga men vägrar att smaka på så äckliga saker.... hm. Goda förrätter är allra roligast tycker jag, man kan experimentera lite eftersom man faktiskt inte måste bli mätt på det. Brrr minns plötsligt ett annat experiment med huvudrätten. Där jag la potatis på en bädd av grovsalt... kan tillägga att jag borde haft okokt potatis och inte konserverad. Det blev jäkligt salt kan man säga. När jag såg Jönsson försöka pina i sig eländet smakade jag och hela plåten åkte i soporna. Experimentera ska man alltså bara göra med förrätter och inte för mycket.

Ha en bra sista dag på året alla därute. Kram på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar