lördag 31 december 2011

Årskrönika

Som utlovats men jag har för lite tid på mig mitt i nyårsfestförberedelser så det kan komma en fortsättning i morgon. Det är inte alltid så enkelt att sammanfatta ett år av sitt liv det finns så många delar. I mitt fall privatliv, revy/teaterliv och yrkesliv.

Privat
Oj vilket märkligt år. Man kan säga att det började bra rent av lyckligt. Jag har aldrig i mitt liv känt mig mer älskad. Det blev desto obegripligare när det tog slut på det mest obegripliga och fega vis. Våren blev mycket fram och tillbaka, ren berg- och dalbana skulle man kunna säga. Ena stunden trodde jag att vederbörande skulle ta tag i sina problem och nästa stund insåg jag att så aldrig skulle ske. Jag fick epitetet "världens ärligaste människa" och skulle kunna tillägga att jag i så fall också hade behövt en insikt att omge mig med likasinnade. Det har jag på vänskapsbasis men knappast i kärlekslivet. Nåja helt över var det hela på försommaren och sommaren blev förbannat tung. Ett stort varmt tack till Bittan för att du kuskade land och rike runt med mig och gick på teater och visfestival, jag tror du verkligen fick mig att överleva! Inte så att jag tänkt i andra banor men det var nödvändigt att göra saker. Tiden läker alla sår och det är sant även om man inte tror det. Det fanns några till som hjälpte mig genom sommaren genom bra vänskap och omtanke förstås.

Frk T och jag åkte också på vår första utlandsresa ihop och vi var till Torre Veija i Spanien. Den semestern blev också något av det märkligaste jag upplevt, men inte för egen del. Det var inte bara mitt liv som slogs i spillror detta märkliga år. Men andras upplevelser får de själva ventilera. Vi hade fantastiskt väder, bodde kanon, solade och fick soleksem och shoppade massor. Världen var samtidigt i chock över den norska galningen som förstörde så många människors liv. Ja det har varit ett märkligt år.

Hösten har mest varit en stressad virvelvind men livet har privat flutit på i sin gilla gång kan man säga.

Revy och teater eller snarare Sturepalatset
Ett händelserikt år. Vi gjorde Visor och Klavertramp på våren och den är jag sjukt stolt över. Kanonbra manus och vi hade en röd tråd med så många fina visor. Alltför få såg den tyvärr, då det sammanlagt blev fem föreställningar. Slutet av året präglades av Julshowen som jag också är så nöjd över. Roligast för min del var att göra I´ll be home for Christmas tillsammans med Britt-Marie, Kent och Mia. Så fantastiskt kul och så bra arrat av Kent och Thomas. Jag har skrivit en massa om julshowen tidigare och berömt alla hit och dit så det upprepar jag inte men det är klart att jag är extrastolt över min duktiga dotter. Kul var det också att kunna skänka drygt 6000 till Verdandi.  För övrigt hade vi ett antal teaterpjäser som alltför få ville se. Tangotanten var på besök och hade också sin föreställning hos oss. Glöd körde utsålda föreställningar på palatset och vi har vid alla evenemang skött baren och all annan service med bravur. Heja vår bästa servicegrupp och de ur ensemblen som alltid ställer upp.

Yrkesliv
I jobbet har allt präglats av ny läroplan och för lite pengar. Man känner sig aldrig nöjd och det är frustrerande. Ofta funderar jag på att sluta som lärare och en vacker dag kanske det blir så. Samtidigt så älskar jag att undervisa men jag har inte poäng i det jag gillar mest och är bäst på som SO och innebär det att jag 2015 inte får göra det så...då vete tusan. Vår rektor slutade också och Marcus vickade vilket vi blev mycket nöjda med. Men han fick inte jobbet och nu hoppas vi alla att Annelie som kommer blir bra som chef.

Alla tankar jag har kring detta får helt enkelt vänta till i morgon om inte gästerna ska se mig i en luggsliten gammal tröja och med skitigt hår. Gott Nytt År på er alla! För min del hoppas jag att 2012 blir mycket mer harmoniskt än detta år har varit och hälsosammare.... det är en annan sak jag nog får ta i morgon. Ha en trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar