tisdag 5 juli 2011

Kulörta Lyktor

Var en söt liten historia! Ja så kan man faktiskt uttrycka det, jag snodde uttrycket från Gunilla P som fick till det så väl. En fin historia som passade utmärkt till platsen Rynninge Hage, förlagd till både 50-talet och nutid och ett något oväntat slut som gör att man funderar på hur de fick det egentligen ;)) ja vill ni veta så får ni faktiskt masa er dit och titta.

Det är inte helt lätt kanske. Vi lyckades hamna ända ner i Göksholm och inse att det faktiskt inte gick att köra ut på Hjälmaren (vi var inte ensamma om den turen, minst en till gjorde samma fadäs). Rallykörningen tillbaka fick Bittan att inse att hon skulle överge tankarna på att bli en ny Tina Thörner (kartläserska). Såna kan nämligen inte skrika i varje kurva när bilföraren försöker gasa, ringa och styra samtidigt. Men det var dåligt med möten, tack och lov, för de flesta hade tagit rätt väg. Skylta gärna lite bättre hör ni!

Jag har faktiskt varit i Rynninge Hage en gång förut, när det var fest där, dock som chaufför åt min syster som kunde vägen. Det var inte så hemskt många år sedan så någon måste försökt slå till med nåt sorts återupplivningsförsök av stället då som inte funkade. Synd och skam är det att såna ställen står och förfaller. Vackra dansbanor mitt i grönskan och om bygden har tur, används de åtminstone till midsommar. Tänk så mycket roligt folk har haft vid dessa ställen och hur många barn som blivit gjorda där....;). Det är bra att St. Mellösa teatersällskap tar sig an stället och sätter upp teater där. En liten lapp låg i programmet om att man kan anmäla sig om man vill hjälpa till med att få fart på stället igen. Hm det ligger lite långt bort annars kunde jag kanske uppträda med min Villiga Vera där och locka folk in till spåtanten?!

För att återgå till pjäsen och aktörerna så måste jag nämna en av dom jag faktiskt inte kände och det var "Borglund" suveränt spelad av Carola Henriksson. En fantastisk karaktär som gett mig ett nytt sätt att hantera problem eller bete sig när man helt enkelt inte får som man vill. Då lägger man sig ner och väntar på döden helt enkelt ;-).......

.....ja men då ska faktiskt omgivningen reagera, tycka synd om och ändra sig....annars är det ju fanken ingen mening!

Så frågan är om man ska hitta på nåt i dag eller helt enkelt lägga sig ner och vänta på att maskarna äter upp en? Tänk på det du frånvarande sol!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar