tisdag 12 juli 2011

Bzzzzzz tripp one

Humlan har börjat surra och i dag har den bara gjort korta stopp, inga djupdykningar i folks urringningar eller ölglas men det kommer kanske..... jag funderar över alla ställen där den ska få göra små stopp ;D

Humlan startade med gräsklippning i bikini men det var så svettigt att den bara orkade halva gräsmattan innan svetten rann på alla tänkbara ställen och i brist på annan svettig tillfredsställande aktivitet fick det bli en dusch och svala kläder och så snabbt iväg på utflykt. Målet var först Hällabrottet för att hämta Bittan och byta till svalare bil. Sen mot de snygga riddarna i Hova. Måste tillstå att det var brist på snyggingar eller så hade de siesta eller redan huggit ner varandra i tornerspel och sånt man sysslade med på medeltiden. Nåja ett par mycket trevliga riddare och faktiskt skapligt snygga också sålde faktiskt kebab på älgkött vilket Humlan försåg sig med medan Bittan tog det säkra före det osäkra och köpte sig en hamburgare av tryggt slag. Dock med grovt bröd, icke att förglömma, man får ta nymodigheter i sakta mak, hon har ju faktiskt lärt sig äta taimat detta år. Nu fick det räcka med grovt bröd, någon måtta fick det vara. Vi spisade med en man (kanske inte så snygg men rasande trevlig) och hans son från solens stad, Karlstad. Det ska vara en värmlänning till att slänga käft med okända kvinnfolk en lång stund på Riddarmarknad, vad annars?!

När vi surrat in i en rörig affär där dock ett par häftiga och billiga presenter till Frk T inhandlades hade vi surrat klart i Hova och begav oss hemåt....eh fast det tog ett tag..... Vi började med en avstickare till Otterberget mest för att Humlan var kissnödig kanske. En camping vid sjön Skagern har denna Humla sett förut kan man säga, även denna camping även om det varit från sjösidan. Humlan fick sen för sig att Åtorp är fint och bara en liten bit in från E20. Nåja det var ett par mil och lite till men till slut surrade vi in i denna vackra lilla by. Där är fint fast det går fort att se allt. Vi slog också till på en glass som inköptes i ICA butiken, det finns en sån. Bittan förundrades över att de faktiskt hade både pizzeria och frisör men Humlan måste tillstå att just dessa inrättningar faktiskt brukar finnas i varenda liten skrutthåla.

Vi valde förnuftigt att inte ta vägen över Degerfors utan Svartå och käbblade en stund om vilka som ägt det stället men kom inte fram till så värst mycket men vi hade en jäkla koll på att Sivert Öholms fru haft Aspa Herrgård och att Carl-Jan håller till uppe i de norra trakterna. En avstickare till Sixtorp var vi bara tvungna att få till. Humlan har minsann hört och sett bildbevis på att där ska vara fint. Långt som tusan kändes det även om det stod 5 km på skylten. Vi hittade stället där Bittan varit på skolresa med nåt av sina barn för eh...tja det var ett tag sen det räcker så.... eller typ evigheter sen då om det ska vara så noga. Stället var upprustat så mycket kan man säga, vi tog oss ner till sjön och upp igen. Klart fint men lite långt att gå om man har mycket att bära.

Vi surrade vidare hemåt när Humlan plötsligt kom på att Vekhyttan är fint som snus och svängde in däråt. Ett svagt minne fanns av att där är vackert även om minnet av kamrat R:s åsikter om stället dominerade. Han påstår att Vekhyttan är besudlat med inavel av värsta slag och att där bor fullt av galningar. Nåja hur mycket vi än surrade så såg vi inga bevis på detta men inaveln kanske har gett de som bor där gröna fingrar för de har rasande fint i sina trädgårdar! Den sortens inavel kan jag leva med. Vända var det inte tal om utan vi styrde kosan mot nästa hytta med prefixet Bro. Vägen dit var en upplevelse av förbryllande slag. Kan det vara inavel där också tro? Men det är förbryllande med gatskyltar mitt i skogen med namn som Norrgatan, Mo???vägen och typ Sandvägen och allt vad de hette. De pekade in mot stigar på sin höjd eller igenväxta skogsvägar gjorda av skogsmaskiner. Dessutom stod det soptunnor mitt i ingenstans bara efter vägen utan någon väg in vare sig med eller utan gatuskylt?????  ÄR DETTA ETT STÄLLE SOM ÄR UTPLÅNAT AV UTOMJORDINGAR  och därefter igenväxt eller vad fan??????? Man får gåshud när man tänker på det.

Hehe nåja framme i Brohyttan såg det fint ut och blev snabbt nåt annat med Bro....  Brotorp kanske. Sen tog vi vägen över Fjugesta och surrade hemåt.

Det var Humlans första irrfärd det! Nu har denna Humla njutit av först massor av blodiga mord och sen den galna Hyasinth och hennes eskapader i Skenet bedrar. I går skrev Frk Lugn om Charlie Sheen citat som går till eftervärlden jag hänger på den trenden nu kan man säga. Hyasinths svar, när hennes syster Daisy beklagar sig över makens Onslows bristande intresse för sex och att hon tycker att han fortfarande är lika sexig som Marlon Brando och att hon fortfarande vill ha honom är obetalbart.
"Daisy du är en gift kvinna, äktenskapet är instiftat för att utrota sådana känslor!"

Med andra ord ska man skita i att gifta sig, nåja det är väl ett mindre problem förstås..... ;))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar