torsdag 9 juni 2011

Rädd och liten

Dottern var till Motorp i dag och badade vid Tripphult. Kul trodde jag, hon nämnde som hastigast att hon "varit på väg att drunkna" vilket jag inte tolkade så stort utan mer som att de busat och hon kom under en kompis och tog sig sen upp. Vi åkte och handlade till hennes fest i morgon, festen jag och en kompis mamma fixar för att klassen ska splittras i två delar till hösten. När detta var klart så tog vi oss in till Örebro och gick en sväng på marknadsafton, köpte ett par småsaker och tog oss hem till nio. Just när jag satt och mådde kass över ett mejl som helt klart var mindre roligt och jag var rätt borta i total okoncentration så säger Frk T; mamma skulle du bli ledsen om jag dog? Svish tillbaka till verkligheten. Det är väl klart, jag vet inte om jag själv skulle tycka det var så värst mycket mening med saker och ting då, svarade jag och då bröt hon ihop. Det där med drunkningen var i hennes sinne allvarligare än det låtit när hon berättat det på eftermiddagen. Hon hade verkligen hamnat under sin kompis och känt det som att hon skulle drunkna, hon hade blivit jätteledsen och gått upp efteråt. Hon hade sagt till fröknarna och de hade sagt att hon skulle vila en stund. Frk T är känslig och blir lätt ledsen och det är kanske lätt att tänka att det inte var så farligt, det är svårt att veta när det verkligen är allvarligt och inte, eftersom hon är som hon är. En incident till hade det varit när hon skulle simma ut och hämta något och inte riktigt orkat och då hade någon kompis hjälpt till. Ska tilläggas att Frk T är duktig på att simma, både bröst och ryggsim och att hon kan flyta.

Härom dagen hade vi en lång diskussion på fejjan om att bada ensamma och i vilken ålder. Frk T var inte ensam i dag, det var både lärare och föräldrar med. Vi pratade nu i kväll länge och väl om detta och jag fick henne nog att förstå att det känns ganska jobbigt för mig när hon vill åka ensam med kompisar till Kumlasjön och bada. Jag försöker tänka att hon är stor, 11 snart, men jag tänker också att det är mycket folk och trångt och man kan hamna under någon.... och ja hon förstod ikväll, helt klart. Det är inte enkelt det där med att släppa sina barn på egen hand och när olika saker ska/kan ske. Diskussionen vi hade på fejjan gällde i vilken ålder de skulle få vara ensamma vid Kumlasjön och på badhus. Det verkar som att de inte har någon riktig gräns medan många andra ställen har 12 år. Det skulle göra saken enklare för oss föräldrar om de satte 12-årsgräns i alla fall. Frk T har varit där med kompisar ett par gånger men jag kan inte säga att jag slappnar av direkt. Det är inte bara badandet även om det kanske är värst, det kan hända en del annat också. Alla typer där nere är inte helt vänliga och snälla kan man säga.

För övrigt känns det riktigt tungt just nu trots att sommarlovet står för dörren, bara en veckas jobb kvar. Jag skulle verkligen önska att jag mådde lite bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar