lördag 10 juli 2010

Hörstabackens följetong nr 1

Backens "tjusigaste hus" men det har iaf traktens mest spännande trädgård.

Växthuset har dock gjort sitt om någon frågar mig. Men man vet aldrig en händig kvinna kanske kittar om och byter alla glasrutor ;)


På Hörstabacken finns ett gammalt hus som nyss sålts av en mycket gammal dam på dryga 90 år. Det var säkert en gång ett praktfullt ställe med ett trädgårdsmästeri, trädgården vimlar av fina gamla växter men de slåss med ogräset om utrymmet. Nu är huset som sagt sålt, ryktet säger att de nya ägarna betalat rätt mycket. Obegripligt bara det. Djungeltelegrafen säger vidare att de som köpt detta ställe är ett äldre par där han sitter i rullstol och ska instruera sin fru att renovera på rätt vis. De lär båda vara pensionärer. Det ska bli rasande spännande att följa denna renovering om än på avstånd. Detta uttalande kommer från den person här på backen som knappt kan namnet på några grannar och som på sin höjd vet vilken färg de har på bilarna, nämligen undertecknad. Men detta gör mig riktigt nyfiken. Hoppas tanten är en jäkel på snickrande. Är dock orolig över hur hon ska klara att byta tak och sånt. Hur rullstolen ska komma in genom dörren är ett annat bekymmer som egentligen inte är mitt.

En sammetslen kväll som gjord för en sen promenad med hunden.

Denna dag har ägnats åt att förbereda semestern. Inte har det gått fort precis i denna tropiska värme. Nu är i alla fall förtältspinnarna märkta så vi slipper slita vårt hår som i fjol. Bästa kamrat M är installerad som hus-, katt- och sköldpaddevakt. Vi har grillat i kväll också, förstås. Natten är fortfarande ljummen. I morgon bär det av mot Vänerns strand vid Bomstad utanför Karlstad. Sov sött om ni kan i värmen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar