onsdag 1 februari 2012

Oj vad dagarna går...

Ibland tycker jag tiden segar sig fram, speciellt på vintern men när jag ser bakåt så går tiden med raketfart. Tänk att det gått ett år. För ett år sen såg framtiden rätt ljus ut om än med en del moln på himlen men ljus coh lycklig ändå. Nu ser den just ingenting speciellt ut, den bara finns. Trots det så rusar tiden fram och man kommer allt närmare pensionen, ni vet den då man förmodligen svälter ihjäl. Om jag inte frusit ihjäl innan dess då förstås, men det kan man ju se som lite positivt. Undrar vilket som är värst ;)) Usch man ska kanske inte skoja om sånt men det hjälper ju faktiskt.

Jo jag fryser och "snål" (läs realistisk) som jag är vägrar jag sätta på elvärmen, luftvärmepumpen kämpar så gott den kan och termometern kryper nedåt. Fan för Sibirienkyla eller vad kvällstidningarna nu döper eländet till! Jag har införskaffat en gasolvärmare (det kanske jag redan berättat) men ingen har hjälpt mig att köpa gasol och sätta fart på den så jag fryser vidare. Jag har heller inte varit hemma för att lösa den saken utan förlustat mig på Loka Brunn. Det är min själ inte ofta lärare får åka på så lyxiga utflykter men jag har anmält mig till att medverka i att planera en ny Vialundsskola och då kan man få göra sånt. Stackars arkitektkrake som ska få ihop alla våra önskemål till något byggbart. Men vi önskar friskt. För alla som oroar sig över Kumla kommuns utsvävningar till sin personal (gäller normalt inte oss, som sagt) kan jag lugnt meddela att vi inte fick en enda droppe alkohol av vår arbetsgivare. Dock slog jag till på ett glas till maten som jag vackert fick betala själv... det hade jag dock avstått från om jag vetat att det kostade 125 kr för ETT GLAS.... så gott var det INTE. det får man ju en hel flaska lyxigt vin för! Nåja det smakade bra i alla fall, det får jag trösta mig med. Loka är lite lyxigare nu sen Spendruparna tagit över, mer hotell och mindre vandrarhem, spat är lyxigare och vi hade världens tur för vi var i princip ensamma i badet på måndagskvällen... på tisdagen vällde folk in och då åkte vi hem.

Det blev ingen kör för mig i kväll eftersom Frk T lyckade ramla med lånad cykel och slå i sin höft alldeles förskräckligt. Vad hon nu skulle ge sig ut på en cykel i ishalka för, begriper jag inte, men barn är inte alltid varken rationella eller förnuftiga. Ont har hon och vi får hoppas inte ridningen går åt skogen i morgon. Nu ska jag gå ner och hålla henne sällskap vid tv:n. Ha en fin kväll och tack för att ni läst mitt gnäll och inte klickat ner mig.

P.S På lördag ska vi föresten adoptera en nu kissemisse. Hon hade annars varit i himlen nu, här får hon anställning som förste musjägare. Det är lite positivt i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar