lördag 5 november 2011

Är jag blond eller är jag blond?

Alltså nu skriver jag detta för att bjuda på mig själv och inte för att spä på fördomar. Egentligen är jag skitsmart bara så ni vet det!

Men ibland slinter det liksom. När jag "dumpat" av ungarna på spökerier vid ridhuset skulle jag alltså åka hem och blev tillsagd att hojta åt en annan mamma som gick en bit före att det skulle sluta nio och inte halvnio som de först sagt. Inget svårt uppdrag kan tyckas, nej då jag åkte ikapp promenerande mamma och trycker ner knappen för att öppna rutan, tar fel och bakrutorna öppnar sig, jag såg inte så mycket i bilens mörker och skulle styra och kolla backspeglar samtidigt vilket faktiskt ursäktar att jag liksom tryckte på alla jäkla fönsterhissknappar på en gång. Jag hojtar upplysningen och sen går fönsterrutorna inte att få upp igen. Nope de bara satt still gick varken upp eller ner. Jag försökte sätta mig i baksätet för att få upp dom men icke. Svor en lång ramsa och åkte då hem med öppna rutor. Ringde givetvis räddaren i nöden, kamrat R som uppgivet lovade att komma hit i morgon bitti för att byta säkring. Nåja inte mer med detta tänkte jag.

Hem med de spökande barnen kom så småningom kamrat I och kronprinsessan med pizza och jag nämnde då irriterat mina fönsterhissar. Kamrat I är inte bangen så hon tvingade mig slutligen att rota fram ficklampan för att vi skulle gå ut och kolla säkringarna. Suckande slet jag mig ur soffan och gjorde som hon sa och när vi kom ut så tittade hon på knapparna och sa: men du har ju en sån där låsningsknapp här, har du inte tryckt ner den?
Ridå! Det är väl klart att jag hade gjort det!!! Inget fel alls på fönsterhissarna alltså, bara på mig. Nu är fönstren uppe och det är inte utan att jag saknar de gamla vevarna som man förstod sig på.

Nåja för att hjälpa upp mitt rykte kan jag berätta att jag faktiskt hjälpt en tjej att backa en Ford en gång. Hon hade lånat den och fick inte ut bilen från parkeringen och bad mig om hjälp. Jag skakade på min blonda kalufs och tänkte att jag kan väl testa. Satte mig i bilen och backade ut varpå tjejen, som om jag minns rätt hade brunt hår, uppgivet frågade hur fan jag gjorde. Hm tänkte jag och log lite samtidigt som jag upplyste henne om att man liksom måste trycka upp knappen på växelspaken när man la i backen på Ford. Min dåvarande "svåger" hade en Scorpio som jag då och då lånade. Ibland vet man och ibland inte och ibland glömmer man tänka. Måste nog tillstå att jag faktiskt visste att jag hade en knapp som jag kunde låsa fönsterhissarna med när jag tänker efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar