torsdag 19 maj 2011

Utomhus hela dagen

Inser nu på kvällen att det var en magnifik idé att släpa ut skinnsoffan på verandan. Nu kan man krypa upp i den med en filt och ligga där och meditera utifrån ljusgrönt, ljusgrönt, ljusgrönt...tills man somnar. Jag ser nämligen vinden slita i de ljusgröna björkarna, rönnarna och häggen och allt är en ljusgrön vacker röra. Lyckades till och med stänga av tankarna en stund och det sker inte ofta just nu vill jag lova. Ända till Frk T plötsligt också bestämde sig för att knö ner sig i soffan. Den är inte så värst stor kan jag meddela men det gick det med, återgick efter en stund till ljusgrönt och jag tror till och med att även hon somnade fast hon hade eternitvitt att stirra på. Nu har vi dock vaknat och barnet är skjutsat till farmor för att gå på lillasysters födelsedagskalas.

När jag återkom från "farmor" så såg jag till min fasa grannens (man är grannar här även en bit ifrån) ena katt påkörd. Massor av blod vid huvudet och ganska säkert död. Svängde in och rusade ur bilen och in till M. Stackars dom, det jag kunde göra var att passa den lilla tösen de har, hon kan vara 2 år på sin höjd. Där stod hon med konstig granne hon knappt sett förut men vi blev dödspolare på den stunden. Vi plockade upp omkullblåsta trädgårdsmöbler och filosoferade medan M och andra hjälpsamma grannar tog reda på det som måste göras. Jag blir dock grymt ilsken på att vi har sådana idioter på backen som inte går in och säger till om de kör på någons katt. Det var precis utanför huset. Usch!

Rubriken? Undrar nog vän av ordning, varför denna rubrik. Jodå så här är det, dagen har tillbringats i Motorp med utomhuspedagogik. Jag hade 13 stycken knoddar i åldrarna 6-12 år i min grupp som skulle gå en bana på 3 km och med 11 stationer. Kollegorna K och A hade fixat en jättebra bana med roliga uppgifter. Det sorgliga var att vi inte riktigt hann allihop vi var ju drygt 100 stycken totalt, vår grupp fick hoppa de sista två uppgifterna för att inte missa bussen hem. Dessutom skulle vi gena (fick vi instruktioner om) och det gick käpprätt för vi höll på att hamna i plurret vid Tripphult. Jag kände att det var fel håll för jag har ju ändå spårat med hund där uppe massor av gånger även om det var ett tag sen. Nåja vi fick vända, skynda oss som tusan, kasta i oss lite korv och sedan slänga ungarna på bussen. Jag hade bil så jag hjälpte till med städningen. Sånt gör en trött, jag är inte van att vara ute så mycket, så meditation på det satt fint.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar