söndag 29 maj 2011

Revy och Körfestival och en massa annat...

En söndag kvar på denna hektiska helg, en dag utan måsten då jag önskar att jag hade en mamma i livet som jag kunde fira. Kanske ska jag ta en tur till minneslunden i dag. Frk T är inte hemma så jag blir inte värst firad själv heller men det gör just inte något.

I fredags var vi nio Kraxare (nåja Stefan höll sig förstås med egen bil som han bara körde Fjugestabor i ;) som styrde kosan mot min gamla hemstad Karlstad (för oinvigda kan jag berätta att jag bott där ett par år på 80-talet). Vi hade denna kväll för avsikt att uppträda på Studiefrämjandets stämma på ett ställe som heter CCC och inte fanns i Karlstad när jag bebodde trakten. Det var vi, Lekebergsrevyn och Gôrskôj från Karlskoga som hade var sin halvtimmes revyande att visa upp. Gôrskôj startade strax efter att vi ätit färdigt och det gick fint även om publiken inte var så där jätte på hugget. Men ve och fasa efter deras uppträdande gick minst hälften och la sig. När vi skulle upp på scenen var det klart glesare och vi insåg att ingen skulle vara kvar kl. 22 när Lekeberg skulle köra. Snabbt bestämdes att de skulle på direkt efter oss. De som tittade verkade ha kul i alla fall. Rogers och min rapp satt som ett smäck, antar att det berodde på det glas vin jag fick i mig innan ;)). Normalt har jag en princip att inte dricka en droppe innan jag ska in på scenen men jag kanske ska ompröva det men tanke på att jag annars alltid snubblar på några ord i den rappen *ler*. Nåja vi kom hem tidigare än beräknat och det var ju gott med tanke på lördagen som skulle komma.

Upp klockan 8 inte en minut längre fick tillbringas i bingen. Fixa och greja sedan i väg till Fjugesta. Givetvis ville inte vädergudarna att körfestivalen skulle hållas i Riseberga detta år heller. Man kan undra vad körsångare gjort som inte förtjänar sol och 25 grader varmt? Nåja det blev kanon på Börsen också. Jag är föresten i tidningen i dag, pratade med en journalist rätt mycket i går men det var uppenbarligen en förvirrad typ för mitt namn fick han inte med. Det gör inte så mycket eftersom han ändå hade vett att ta en riktigt bra bild på mig och det hör minsann inte till vanligheterna. Några av oss i Kraxkören ställde snällt upp på bild med våra rosa sjalar. Annars hade jag ett sjå med just sjalbyten. Rose eller lila…. När ska vilken kör in? Vilken ska jag ta när vi sjunger allihop? Jag fick nämligen också rycka in och sjunga med proffsen i Trivselkören, dom som trivts ihop i 27 år, jag antar jag ska ta detta som en sorts komplimang från Kristina. Kul är det i alla fall att sjunga mycket. Känn en doft av kärlek som vi sjöng alla tre körerna med Anna-Lotta Larsson, vi, Trivsel och Quinns satt baske mig som ett smäck. Vi fick bara öva den ett par gånger med Anna-Lotta och hon blev liksom nöjd direkt fast vi tyckte det lät sådär ouppsjungna som vi var klockan 11 på förmiddagen. Men vid 18-tiden på kvällen då var vi jäklar i mig uppsjungna minsann.

För övrigt så var det många körer med, de flesta roliga att lyssna på även om de inte var så tajta, andra grymt duktiga men inte lika roliga kan man säga. Den Lettiska kören var klart finast i sina folkdräkter och vänliga som aldrig det. Karolina Brånsgård sjunger gudomligt fint och den stora behållningen var Anna-Lotta. Jag slog till och med till på att köpa CD:n hon hade med sig och den använde jag för att somna in i den kalla försommarnatten. Ända till jag vaknade 00.20 av ett sms som borde kommit den 7 maj, ibland undrar man ju över mobilkommunikationen. Snacka om att man kan undra ;)).

Efter körfestivalen slut så hade givetvis alla redan startat sina lördagskvällar. 90% av befolkningen kollade visst på någon sorts utländsk fotbollsmatch (tja tror visst det var något spanskt och något engelskt lag….;) och firade efteråt. I alla fall de jag känner, misstänker jag. Det känns som att jag är omgiven av en massa Barcafans. Nåja jag får hoppas de hade kul, jag försökte titta på en plump, amerikansk ståuppkomiker som var allt annat än rolig tills jag gav upp och slumrade till ett Mord i Midsomer på dvd:n.

I dag ska jag nog mest skrota runt här hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar