fredag 20 maj 2011

Domedagen?

I morgon ska visst jorden gå under och det känns lite jobbigt att inte ha fått säga adjö till alla, i synnerhet en viss fegis som jag tycker det vore rasande trist att inte fått snacka lite med om vissa saker. Nåja, alla mina små änglar till elever har noggrant sagt adjö om den där domedagsprofeten skulle ha rätt. Risken är väl dock stor att de kommer tillbaka till skolan allihop på måndag. Jag hoppas då att de haft en fantastisk skolresa i Stöllet och att de forsränt och klättrat högre än de någonsin gjort förut. Äventyr minsann! Egentligen hade jag tänkt ta en tur dit upp men 50 mil som det blir fram och tillbaka känns inte så värst bra för min ekonomi. Tog för säkerhets skull en sväng till farsgubben också, om profeten skulle ha rätt. Jag var ju tvungen att spana in den tillfixade garageuppfarten (garaget ska byggas snart) och det igensatta sunkdiket. Jag vill dock att han tar det lite lugnare för han är inte helt stadig på benen min gamle far. Vila skadar inte ibland och som jag sa; om man är pensionär behöver man ju inte ha så sabla bråttom, det är väl det som är vitsen? Det höll han tack och lov med om.

Den här helgen är rätt ren, inget är planerat och det gör att det kryper lite i mig. Jag blir rastlös. Det hade jag inte blivit om någon frågat mig före den 6 maj när allt gick åt skogen, då hade jag tyckt det varit underbart med ledighet utan måsten. Nu vet jag inte hur jag ska få tiden att gå. Som tur är har jag snöat in i Elisabeth Georges nya bok så jag kan väl ligga i verandasoffan och läsa. Det värsta är att Frk T har helt andra krav på en rolig helg. Hon tycker att en tur till Stöllet skulle vara kanon men hon vill också åka till Spanien senare i sommar. Man kan inte få allt!

Snart invaderas vi dock av grillgäster. Jag trodde det bara skulle bli Frk T och jag men nu väntar jag på invasionen ;) massor av ungar och ett par föräldrar. Frk T är supernöjd och jag är fredagstrött men jag ska skärpa mig. Ett glas rött kanske kan funka?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar