tisdag 17 maj 2011

Nu är det tungt...:(

Om gårdagen var lång var det just inget mot denna. Tisdagar är normalt rätt späckade helt utan hål (när eleverna är på ämnen jag inte har) och därmed rätt tuffa. Fritids på det (vi är på fritids varannan tisdag så fritidspersonalen kan vara med och planera med arbetslagen) gjorde dagen ännu längre. Försökte i alla fall uppbringa lite kraft på arbetslagsmötet efteråt även om det inte var helt lätt.

Det märks på en del barn att de snart ska sluta på skolan och gå vidare i livet. Oron skär i dem och de blir rätt knöliga kan man säga för att uttrycka sig snällt. Om jag inte får magsår snart så är det ett under med tanke på matsalssituationen. Jösses Amalia, jag studsar upp och ner som en jojo och säger till en unge här och en där, ut i foajén och ta isär de som är på väg att ryka ihop innan de hinner gå alltför långt. Så är det faktiskt var och varannan dag. Det är ju inte bara mina elever som kan utan skolans elever är ju allas elever. Underbara allihop men inte alltid i grupp ;)). Dessutom ska mina ge sig iväg på skolresa till helgen vilket förmodligen gör dem extra uppe i varv. Nåja det kommer bättre dagar.

Vill man deppa ner sig mer kan man läsa Aftonbladet om läget i den svenska skolan. Jag orkar inte rådda in mig i det men läs för all del. Är dock förundrad över att en del människor tycker att vi gnäller över våra löner. Jag tjänar inte ens 23 000 i månaden! Fyra års univeristetsstudier och 250 000 i studieskulder, man kan ju säga att yrkesvalet var skitsmart! Hade jag fortsatt som undersköterska hade jag garanterat haft högre lön. Visst jag jobbade helger men jag kunde skita i jobbet när jag gick hem. Vi jobbar 45 timmar i veckan för att ha dessa fantastiska lov. Jag kan sakna mitt jobb på idrottsförbundet när jag jobbade 40 timmars vecka, kunde åka till tandläkaren när som helst (bara att ta en timmes komp) och jag hade även då 7 veckors semester på sommaren eftersom jag fick ihop en massa komp på lite lördagsjobb och kvällsmöten då och då. Det var också tufft ibland men inte som detta, inte alls. Klart bättre betalt också med bara gymnasieutbildning. Varför jag slutade? Tja det är en lång historia men man kan säga att det var tur med tanke på att inkomsterna från Bingolotto tagit slut. Dessutom ville jag inte jobba i Kopparberg/Hällerfors vilket var ett önskemål.

Ska grotta ner mig i soffan och lyssna på regnet för det är ju inte skolan i huvudsak som gör att jag mår skit det har ju helt andra orsaker. I morgon gäller Stfr-jobb gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar