söndag 28 juni 2009

Sista föreställningen

Gårdagens föreställning krävde ett drickande och ett saltintag som ett fullt maratonlopp. Att i 30 graders värme gå in i tältets typ 50 gradiga värme och surra fast en IKEA-kudde på baken och sen tråckla sig i en gåsdräkt gjord huvudsak i ett tjockt syntettyg var kanske inte det man helst ville igår. MEN "Allt för konsten" som man så säger. Föreställningen blev jättebra trots värmen. Publiken trängde ihop sig på alla skuggiga platser (tur det finns många sådana för det var mycket folk) och vi kämpade på och höll oss i skuggan och drack vatten och åt chips. Doktor Gill tar väl hand om oss och tvingar i vissa motsträviga dryck och salttabletter. Trots detta svimmade en aktör efter föreställningen men hon verkar vara på benen igen. Tur att Facebook finns så man vet hur folk mår och vad de gör.

I dag kl.16.00 är det sista chansen för alla er som inte sett vår fantastiska föreställning. Ta chansen (det finns biljetter) men kom i tid (mest för parkeringens skull, där blir det lite trångt). Ta med en mjuk kudde att sitta på, en kebba med skärm mot solen och massor av dricka. Vi vill ju inte att publiken ska svimma av värmen heller.

Denna resa är något av det mest fantastiska jag varit med om. Det är självklart lika roligt att sätta upp Kraxkompaniets krogshower och revyer men det här har varit en helt annan resa. Delar har varit enklare eftersom jag sluppit en massa produktionsansvar. Men jag har lärt mig massor av nya saker. Att spela seriös teater var delvis nytt (det var i alla fall länge sedan), att arbeta med en regissör från Länsteatern har varit fantastiskt och enormt lärorikt, att se hur Gunilla och Inger lyckats hålla ihop detta enorma gäng på 62 skådisar och få allt att fungera och häng ihop och bli denna fantastiska pjäs är något helt otroligt. Frk T har växt flera år på kuppen, hon har blivit så självständig och ansvarstagande så det även märks här hemma.

I eftermiddag blir det nog riktigt sorgligt att lämna detta och alla nyfunna vänner (återigen; tur att Facebook finns). Samtidigt blir det självklart skönt med lite ledighet och slapphet. en dag som denna när solen gassar mer än hett är egentligen gjord för skugga, hängmatta och en god bok men det får vänta ännu en dag. Om några få timmar så kör vi så det ryker!

1 kommentar:

  1. Jag har tänkt på er i era gåskostymer. Det måste varit lika varmt som skinnstället jag svettats i. Men jag fick ju ändå lite svalkande fartvind. Hoppas ni får en välbehövlig ledighet nu.

    SvaraRadera