måndag 17 december 2012

Traditioner...

Nu har det väl urartat alldeles precis som befarat. Allt trams har fått all sköns rasister att gå i gång i traditionsbevarande precis vad jag var rädd för. Nu går folk med i grupper på fejjan för att bevara namn på chokladbollar (ni vet vilket utan att jag gör reklam) och rätten att få sjunga nationalsången som aldrig det.

Det är knappast några invandrare som hittat på alla dessa tokigheter! Varför ska de få skulden? Vad gäller Tomtens julverkstad så får jag skämmas lite. Det var tydligen inte SVT:s beslut att klippa i den utan Disneys. Disney gör precis som de vill och åt det kan vi göra intet, hur många fb-grupper som än startas. Anser de att de vill ta bort stereotypa delar så gör de det (och de kan nog ha en viss poäng i det, den ljushåriga dockan ska visst också bort vilket gläder mig, men det var tur att vi hann att stämpla Jenny i rumpan med OK när hon spelade docka på julshowen). Det var bara synd att detta beslut kom ovanpå allt annat som skolverket hittat på liksom den olycksaliga pepparkakshistorien. Det spelar rasisterna rakt i händerna.

Det måste vi stå emot. Vi ska självklart vara rädda om våra traditioner och samtidigt skapa nya. Så har alltid skett, vem vill ta bort tacos på fredagar? Jo en del vill men skit i det nu. Fredagsmys är ju värsta skrytinläggen på sociala medier. Så lägg ner nu, tänk efter och sluta beskyll oskyldiga för dumheter som skapas av myndigheter, jätteföretag och obetänksamma svenskar i ren välvilja eller dumhet.

Kanske man skulle börja sno ihop en konspirationsteori om att det är en "ny rasistisk" organisation (eller en som redan finns) som infiltrerat skolverket, Kanalskolan och Disney och sprider detta för att själva få röster. Tänk efter vad ni delar och kolla vem som ligger bakom, jag har skrivet det förr och gör det igen. Det är bara att följa länken och kolla. Är man inte anhängare av ett rasistiskt parti kanske man inte vill sprida deras propaganda, eller?

Nej lite nya traditioner behöver vi vad sägs om denna: http://www.youtube.com/watch?v=5R1b1GaY8r4
Ser inte ut som jag får till länken men: Gangnam style lucia Sweden på youtube bara måste ses.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar