måndag 6 augusti 2012

OS.... och Revy-SM

Jag som inte skulle titta! Jag skulle ut i solen så fort den lös det allra minsta. Den lyser faktiskt då och då men inte strandväder precis. Det är bara att inse att detta varit en riktig skitsommar om man nu inte varit vid kusten eller i Skåne dessa sista veckor, där verkar det råda viss värmebölja. Skönt för alla som planerat så.

Men OS är ju trevligt, särskilt hästsport. Fälttävlan med silver som nästan blev ett guld var sjukt spännande och nu hoppar laget alldeles lysande även om Lisen for av mitt i ett hinder i går så man fick snudd på hjärtatack. I går ägnade jag annars förmiddagen åt att lite lagom "trött" kolla in Triathlon och yrvaket inse att svenskan var på väg att ta medalj. Värre guld/silverstrid har sällan skådats, snacka om uppvaknande. I dag togs det guld i segling. Det var inte så spännande mest förvirrande men lika kul ändå. Kamrat Uffe som minsann filmar skojsigheter i London åt SVT fick chansen att filma silvret i lerduveskytte och det var säkert latjo, undrar om det var han som filmade när silvermedaljören sa fuck you rakt in i kameran? OS är kul på flera vis. I kväll sappade jag mellan Poirot och friidrotten för att inte missa 100-metersfinalen. Bolt vann klart överlägset, hade nån tvivlat? Jo en massa journalister tydligen....hur de nu kunde göra det? Det är ju bara att titta på karlns långa skanker och inse att ingen jäkel kan hinna ifatt när han får snurr på dom.

Fast nu snöar jag in på detta så jag glömmer helgens viktigaste händelser. REVY-SM har för tusan gått av stapeln i Karlskoga. I fredags var vi 13 kraxare som snikade skjuts med Lekebergarna och for till Karlskoga och spanade in det hela. Massor av bra saker fick vi se, en del riktigt, riktigt imponerande. Kanske köper vi något och försöker oss på det hela själva. Jag satt och önskade en större scen så vi kunde ha dansare med, men jag gissar att vi ska vara så glada över hur bra vi har det och inte ens tänka den tanken. Vi avslutade såklart med efterfest på Börsen vilket också var trevligt. Tack Ingemar för skjutsen!

I går var det fest igen, Hörstabackens sommarfest hos Tellanders. Som alltid välordnat och trevligt. Som tur var blev det inte så sent, om man nu bortser på mitt nattglappande framför sporten då.... sen vaknade Frk T klockan fem och hade ont i magen vilket innebar att jag halvsov på en madrass i vardagsrummet eftersom hon la beslag på soffan. Det gick över och hon somnade.... nåja jag måste ha sovit jag med för plötslit var klockan 11. Jag som inte alls sovit så länge på förmiddagar denna sommar börjar med detta elände de två sista semesterveckorna. Mer än lovligt korkat....suck.

I kväll var vi till Lerbäck och såg Pippi spelas. Som vanligt tokbra, snygg koreografi och fina kläder. Inser just nu att det har skrivits historia detta OS, kvinnlig boxning har införts. Jag vet inte om jag ska bli glad åt det eller inte? Ska man tycka det är ett steg framåt för jämställdheten eller ska man förfasa sig över att tjejer också sänkt sig till att puckla på varandra så de får utslagna tänder och förstörd hjärna? Nåja de har en tjock, vadderad hjälm, man får vara tacksam för det. Det var väl dock bra att svenska Anna vann sin första match och en liten indisk kvinna hälsade hem till sina tvillingar som fyllde fem år samtidigt som hon pucklat på en polsk världsmästarinna. Ja se den idrotten. I morgon är det mer hästhoppning. Sov gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar