måndag 13 augusti 2012

Sista semesterdagen

I morgon börjar allvaret, åter i selen eller vad man ska säga. För att vänja mig lite tjuvstartade jag med Studiefrämjandejobb och ett möte. Den 14 september blir det "I afton dans" på palatset med Måbra-körerna som sjunger danslåtar och ett band som spelar.

För att göra dagen lite extra jobbig hade jag bokat in ett tandläkarbesök. Sprickan jag haft i en tand i överkäken skulle lagas. Missmodig och en aning nervös stoppade jag i parkeringspengar för två timmar, tänkte att det tar säkert låååång, ond tid. Hm, döm om min förvåning när jag var klar på ca 25 minuter och då väntade jag säkert fem minuter på att bedövningen skulle verka. Sprickan kan inte varit jättedjup eftersom det gick så lätt. En tusenlapp fattigare åkte jag rätt lättad hemmåt. Sluddrade dock ett par timmar och såg lite hängig ut i nyllet.

Frk T började på ridningen i dag och vi byter nog till måndagar så det blir enklare med jobbet. Efter ridturen bar det av till Fjugesta och repetition. Vi var ju en timme sena varpå jag tillbringade tiden med pumpstavgång i Riseberga. En trött unge hämtades och nu har hon säkert redan somnat. Kan ju vara bra att köra lite mer normala rutiner sista sommarlovsveckan. Fast jag undrar hur jag ska kunna somna... men lite trött är jag i alla fall. Första dagen brukar man ju komma upp i ren chock det blir väl värre dag två.

Jag har ju börjat med en diet också. GI med hård start (typ LCHF) i 30 dagar. Inte många kolhydrater slinker ner här inte. Visst blir man mätt utan men det känns ändå konstigt tomt i magen. Frk T fick pommes och kyckling och jag bligade avundsjukt på hennes kolhydratstinna pommes men upptcäkte att "potatismoset" jag gjort på blomkål och matlagningsgrädde var riktigt gott. Det vore väl själva f-n om jag inte skulle gå ner nåt nu. Efter 40 trappvändor har jag muskler som en störtloppsåkare men väger inte ett gram mindre. Nu ska fettet på magen bort om det så ska bli det sista jag gör.

Sömn är bra för viktminskning säger dom så....natti natti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar