tisdag 27 mars 2012

Jobb eller fritid....

Det är just frågan vad detta ska handla om. Jobbet har tagit upp det mesta av min tid i dag så jag börjar väl där. Är en aningens aning trött på min kära arbetsgivare, kommunen som hela tiden ska spara. Kvällens underdrift kan man tycka. Skittrött på ren svenska. Vår nya rektor är kanon men hon sitter ju i den sits hon sitter. Det ska sparas igen, vi hör aldrig något annat. I en inflyttningskommun kunde man kanske vänta sig att någon gång, något år, få höra att man ska satsa lite på framtiden, det vill säga barnen. Efter att ha funderat lite på om vi är lite taskiga i vår Mordgåta vi ska spela på lördag inser jag plötsligt att jag inte tänker ha det ringaste uns av dåligt samvete. Vi är på tok för snälla!

Man hör att det tar tid innan de nyinflyttade för med sig några skatteintäkter men det har flyttat in folk i rätt många år nu, så när fan kommer dom pengarna? När ska man lägga en budget som räcker till lagstadgad verksamhet som barnen har rätt till? Jag gissar att det vänder och att folk börjar flytta härifrån snart, vad händer då? De nyinflyttade vill ju inte bara vandra runt vår vackra sjöpark de vill ju ha bra skolor och förskolor också....med personal i!

Den här våren har varit fylld av sjukdom, influensor av alla de slag. Vikarier ska vi snåla på och DET GÖR vi minsann. Men ungarna kan inte titta på film hur mycket som helst. Nu raljerar jag, men på vissa ställen är det faktiskt inte helt osant. Sanningen är den, att specialpedagogen (där det finns någon) och svenska 2 läraren (där det finns någon) eller fritidspersonal får gå in om lärare är sjuka. Vem drabbar det? Jo de barn som behöver extra stöd. Om det hände nån gång....men det händer ofta, varje vecka och ofta flera dagar per vecka. Vi försöker nu hitta andra lösningar. Som att fördela barnen i andra klasser om någon är sjuk och jag fasar för hur det kan bli om flera är sjuka eller om det blir många dagar. Det blir ju inte den undervisning man tänkt och planerat vare sig för den egna klassen eller de som kommer in. Hur man än gör blir det inte bra. Vikarier är inte alltid bra det heller men då drabbar det i alla fall enbart den klass där läraren är sjuk. Men vi har ju inga pengar till vikarier.

Rektorerna flyr från kommunen och en hel del annat duktigt folk också. Jag gillar min skola, mina elever, mina arbetskamrater och min chef men jag gillar inte detta idiotiska sparande. Och jag är grymt missnöjd med min usla lön, så frågan är ju hur man ska göra med sin framtid? Vi är många som tittar på jobbannonser. Snälla politiker och tjänstemän som har något att säga till om; försök få till saker och ting på något annat vis eller vill ni att vi ska fly kommunen allihop?

Fy så trist och negativt detta blev. Synd, en så vacker kväll, det har varit 17 plusgrader och sommar ute ända till nio. Fantastiskt väder och våren kommer med stormsteg. Mitt stora dilemma är hur tusan jag ska ha råd med eller lyckas få tag i billiga sommardäck? Nåja jag sover på saken. I morgon ska det handlas mat och dryck till vår slutsålda Engelska pubafton som vi har på lördag. Vi har till och med en kölista....blir den lång måste vi nog köra en föreställning till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar