söndag 19 december 2010

Jullov...nästan

Några grymt hektiska dagar är över. Omdömena skrevs i sista stund och allt skulle samlas i hop i ett dokument per elev. Lättare sagt än gjort när en del är gjort på skolan, annat här hemma och resten hos kollegan E. En elev fick en annans i slöjd konstaterades lite för sent men det går att rätta till...urk. Pappersarbetet är inte favoritsysselsättningen i lärarjobbet kan jag meddela.

Fredagkvällen blev rätt lugn eftersom vi var barnvakt åt Frk L. Kamrat R roade sig på O´Learys. Dagen skulle ha tillbringats i Fjugesta för att kolla när de repade med Tangotanten men så blev det inte, knäppt nog. Dels försvann det ur minnet och kom fram alltför sent och dels var det taskigt väder och annat måste göras. Under kvällen trotsade vi dock vädret och tog oss till Pålsboda för att insupa julstämning. Vi kollade på kören Glöd som lika bra som varje år sjöng vackra julsånger i lilla Pålsboda kyrka som var så full som en kyrka bara kan bli när där ordnas något annat än gudstjänst. Lite synd för kyrkans förespråkare men de gjorde det bästa av situationen och försökte få oss hedniska varelser att njuta av Guds hus när tillfälle gavs. Församlingen skänkte dessutom 5000 kronor till Barncanserfonden!!!! Bra gjort vi slog till med 170 kr efter lite skramlande. Allra bäst var Decembernatt (Halleluja) där J sjunger med en fantastisk känsla som går rakt in i folks hjärtan.

Nu har vi käkat hemgjord pizza och sömn står på schemat. På måndag är det sista jobbardagen sedan jullov!!! I morgon ska Pizza med stor bokstav till C för att förbereda sin valpning. Hon blir borta i två dryga månader vilket kan vara bra på sätt och vis. Mindre allergen i huset. Sov sött i decembernatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar