fredag 9 november 2012

Uppenbarligen en ruggig dag i dag?

Solen skiner, det är vackert frostbitet ute och minusgrader. En höjdardag kan man tycka. Jag hostade dock natten lång. Inte vanlig hosta utan det känns som att jag sätter i halsen, blir kruttorr och panikhostar. Två gånger gick jag upp och tog en klunk olivolja, är det klokt? Inte vet jag, men det blev lite bättre en stund i alla fall. Om jag vore fem år skulle jag vara övertygad om att jag hade kikhosta men jag inser att det är ett vanligt trilskt höstvirus. Men det blir lite bättre för var dag även om det går åt helsike för långsamt för min otåliga själ. Jag hade bestämt mig för att jobba i dag men fick backa på det. Men jag har förstående arbetskamrater och jag var nära att ta till lipen när M sa till mig att; du är ju aldrig sjuk, det är din tur nu, var hemma och bli frisk! Tack för dom orden. Det trista i kråksången är väl att löneförhöjningen bara kommer täcka sjukdomsavdraget men det kunde varit värre. Jag kunde varit född i Etiopien eller något annat svältdrabbat land.

Ruggigheten då? Jo för den står dagens horoskop i NA. Scary värre! Nej, självklart tror jag inte på dylikt trams men jag brukar minsann slänga ett getöga på Jungfrun (självklart stjärntecknet för en sån som jag ;) och så gjorde jag också denna morgon. Ett gräl på det privata planet är att vänta och jag ska hålla låg profil och lägga benen på ryggen minsann. Jösses! Som av en händelse kollade jag tecknet över mitt och de stackar Lejonen ska gräla om pengar eller ägodelar. Nu läste jag vidare:
Vädurar ska trampa i klaveret på jobbet.
Oxar ska ha konflikter med närstående och få ångra sånt de säger.
Tvillingar ska ha konflikter på hemmaplan och uppmanas vara snälla.
Kräftor ska ha en olycksdrabbad dag (herrejösses då kanske Frk T stukar foten igen).
Vågar känner sig illa till mods.
Skorpioner ska ha konflikter som handlar om rivalitet.
Skyttar uppmanas att inte tappa tålamodet.
Stenbockar ska inte diskutera känsliga ämnen.
Vattumän ska ha konflikter på det ekonomiska området och
Fiskar ska ha tålamod och hålla sig på behörigt avstånd från nära och kära idag.

Så herre min skapare vilken jäkla dag! Inte en enda människa har något positivt att se fram emot. Man kan verkligen undra om den som totat ihop dagens humbug bestämde sig för att jävlas ordentligt. Kanske är det en stackare som ska jobba hela helgen och är sur på alla som är lediga och ska ägna sig åt fredagsmys med älsklingen, kyckling, chips och levande ljus? Sånt kan ju verkligen reta upp den mest älskvärda människa!

Men, man kan välja att inte tro på det hela eller spana in någon annan tidning. Om den säger samma sak kan man raskt krypa ner under täcket igen och inte sticka ut snoken förrän i morgon.

Ha en trevlig dag! Själv ska jag anstränga mig för att bli frisk. Konfliktfritt hoppas jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar