tisdag 8 februari 2011

Mår bättre nu!

Fast jag hade lite feber på förmiddagen men kroppen värker inte längre, så skönt så. I morgon är det Studiefrämjandedag så jag kan göra en hel del hemifrån. Fick i dag kontakt med en utomordentligt hjälpsam och trevlig kille som har hand om alkoholtillstånd här i kommunen (och några till). Vi vill ju kunna servera våra revygäster lite vin till maten framöver. Så nu ska vi klämma in kunskap om alkohollagstiftningen, tenta två gånger och sen så =) lät lätt som en plätt *fnissar glatt*. Det ska nog ordna sig, banka in saker i hjärnan är ju min specialitet. Några fler ska också plugga. Hjärtstartare ska vi också lära oss hantera. Studiefrämjandet har fått en och det är ju hemskt bra att ha en sådan på palatset om något skulle hända. Jag har ju faktiskt upplevt att en person fick en hjärnblödning under en föreställning där jag uppträdde. Det var inte många som märkte något och det fanns en läkare i publiken, men ibland tänker jag på det där, att någon kan bli svårt sjuk just som vi står på scenen och försöker få folk att skratta. Ganska absurt.

Nej till bättre tankar. Några kraxare får helt enkelt lära sig hjärtstartarmaskinen. Själv kan jag faktiskt den gamla vanliga sortens hjärtmassage men det är konditionskrävande värre. Dagen har jag ägnat ganska mycket åt kommande revy som nu heter "Visor & Klavertramp" och har premiär i april. Vi ska ha föreställningar med mat, och vin då hoppas jag, på fredags- och lördagskvällar och lite billigare föreställningar med kaffe på söndagarna. Kan bli rätt bra tror vi. Själva idén är att vi bygger föreställningen på visor (oftast med originaltext) och sketcher som passar till visorna eller tvärtom. Vi har skrivit en hel revy på en månad nu och det har gått bättre och lättare än någonsin. Nu är det bara att repa, repa, repa och plugga alkohollagstiftning då.

Fast det första som händer på Sturepalatset är att Martin Mutter kommer och spelar teater den 3 mars, sedan den 5 mars har vi 60-talskväll med Forever Young, ett duktigt lokalt band från Kumla, Hallsberg, Fjugesta (tror jag iaf). 26 mars ska det vara dragspelsshower, två på samma dag. Allt kan ni läsa om på www.kraxkompaniet.se (finns en länk här bredvid). Just den 26 mars tänker jag se Dyngkåt och hur helig som helst med Mia Skäringer. Åtminstone hoppas jag det, hon har ju inte mått så bra så jag hoppas inte det blir inställt. Då får jag väl lyssna på dragspel istället.

Ni fattar att jag inte har tid och ro att vara sjuk va! Bästa och flitigaste kollegan M ringde förut och berättade att ugnarna skött sig utmärkt i dag trots min frånvaro. Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar